Air Baltic avaa reitin Abu Dhabiin yhdessä Etihad Airwaysin kanssa

AirBaltic_tailAir Baltic ja Etihad Airways avaavat suoran reitin Riiasta Abu Dhabiin 16. joulukuuta 2013. Yhtiöiden välinen codeshare-sopimus mahdollistaa uuden reitin lanseeramisen. Kilpailuviranomaisten hyväksynnän saatuaan Air Baltic liikennöi uutta, neljän viikoittaisen menopaluulennon reittiä käyttämällä 116-paikkaista Airbus A319 -lentokonetta.

Air Balticin operoimassa leasatussa A319-koneessa on 14 Business- ja 102 Economy-luokan istuinta. Vuorot lennetään aikataululla, jolla varmistetaan optimaaliset jatkolennot molempien lentoyhtiöiden keskuksista Abu Dhabissa ja Riiassa. Uuden reitin lipunmyynti alkaa välittömästi.

“Kauppa-, kulttuuri- ja lomayhteydet Arabiemiraattien ja Latvian välillä eivät ole koskaan olleet vahvempia ja tämä uusi suora lento merkitsee codeshare-kumppanuutemme alkua Air Balticin kanssa ja molempien maiden pääkaupunkien yhdistämistä ilmateitse ensimmäistä kertaa. Tämä on myös ensimmäinen kerta, kun pystymme tarjoamaan Riian Etihad Airwaysin codeshare-kohteena", sanoi  Etihad Airwaysin pääjohtaja ja toimitusjohtaja James Hogan.

“Uusi reitti on valtava etu latvialaisille matkustajille, jotka vierailevat Abu Dhabissa työ- tai lomamatkalla. Lisäksi tarjoamme saumattomia jatkolentoja keskuksestamme kohteisiin kaikkialla maapallolla. Yhtä lailla Etihad Airways pystyy tarjoamaan kohteita, joihin airBaltic lentää Riian keskuksestaan, erityisesti Pohjois- ja Itä-Euroopassa.”

Arabiemiraatit on yksi Latvian suurimmista kauppakumppaneista Persianlahden alueella.  Vuonna 2012 Latvian viennit Arabiemiraatteihin yltivät 72 miljoonaan euroon, mikä on 102 prosenttia enemmän kuin vuonna 2011 ja tuonnit Arabiemiraateista Latviaan olivat 4,1 miljoonaa, 44 prosenttia enemmän kuin vuonna 2011

AirBaltic_MartinGauss“Olemme iloisia siitä, että yhdistämme Latvian ja Arabiemiraatit ja parannamme palveluamme asiakkaille vähentämällä matka-aikaa huomattavasti näiden kahden pääkaupungin välillä ja kohteisiin niistä eteenpäin. Code-share- ja interline-yhteistyö tarjoavat miellyttäviä yhteyksiä matkustajille, jotka matkustavat Abu Dhabin kautta avainkohteisiin Australiassa, Aasiassa, Afrikassa ja Lähi-idässä.”, sanoi Air Balticin toimitusjohtaja Martin Gauss.

Etihad Airways lisää oman EY-lentokoodinsa uusiin Riian lentoihin ja kilpailuviranomaisten hyväksynnän jälkeen 19 muuhun kohteeseen mukaan lukien:  Billund, Kööpenhamina, Tallinna, Helsinki, Lappeenranta, Turku, Hampuri, Alesund, Bergen, Oslo, Stavanger, Vilna, Varsova, Tukholma, Kiova, Wien, Praha, Barcelona ja Istanbul.

Vastaavasti airBaltic asettaa oman BT-lentokoodinsa Etihad Airwaysin lentoihin Abu Dhabista Kairoon, Jakartaan, Singaporeen, Bangkokiin, Ammaniin ja Masqatiin.

“Yksikään lentoyhtiö ei pysty yksinään palvelemaan koko maapalloa ja näkemyksemme mukaan edistys tulee juuri kumppanuuden kautta. Tämä 47. codeshare- kumppanuussopimus airBalticin kanssa tarjoaa merkittäviä matkustus- ja rahtihyötyjä kummallekin lentoyhtiölle.”, lisää Hogan.