Airbus A220 -koneelle 180-minuutin ETOPS-hyväksyntä Transport Canadalta

A220_flyby_1Airbusin koneperheen tuorein tulokas A220 on saanut Kanadan ilmailuviranomaiselta Transport Canadalta hyväksynnän 180-minuutin ETOPS (Extended Range Operations) -operaatioihin. Tämä mahdollistaa konetyypille laajemman ja suoremman reittiverkoston, kun lähin varakenttä voi olla jopa kolmen tunnin matkan päässä.

Airbus A220 -koneiden ETOPS-hyväksyntä mahdollistaa uusia suoria reittejä etäisille alueille ja valtamerten ylle. Tarvittaessa koneella voitaisiin lentää siten, että varakenttä olisi saatavilla vikatilanteessa kolmen tunnin lentomatkan päässä yhdellä moottorilla operoitaessa. Normaalisti varakenttä on oltava alle tunnin lentomatkan päässä.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Transport Canada myöntää ETOPS-hyväksynnän kotimaassa valmistetulle konetyypille.ETOPS-kyky on nyt tarjolla optiona kaikille A220-100 ja A220-300 -operaattoreille.

A220 -koneella voidaan nyt operoida jyrkkien lähestymisten lisäksi myös entistä kauemmas. Kyseessä on aiemmin Bombardier C series -nimellä tunnettu konetyyppi. Kyseisessä kapearunkokoneessa on Pratt & Whitney PW1500G-moottorit.

Yhdysvaltain FAA:n myönsi konetyypille vastaavan hyväksynnän heinäkuussa 2018.

Lue myös: