Airbusin A350 XWB ilmassa jo 92 lentotuntia - MSN1 huoltotauolle

A350_XWB_MSN1_First_FlightAirbusin ensimmäiselle lentävälle A350 XWB MSN1:lle on kertynyt kuukauden aikana koelentoja jo 92 tuntia. Kone nousi ensilennolleen Toulousessa 14. kesäkuuta. Koelento-ohjelma käsittää kaikkiaan 2500 lentotuntia, jotka tehdään viidellä eri koneella.

Ensimmäisten neljän viikon aikana kymmenen koelentäjää on lentänyt MSN1:llä ja tutustunut A350 XWB:n ohjattavuuteen ja käyttäytymiseen.

Ohjelman alkuvaiheessa koelentäjät ovat käyneet läpi koko lentoalueen (flight envelope). Kaikki tärkeimmät järjestelmät on todettu toimiviksi. Moottorit, sähköjärjestelmä, RAT, laskutelineet, jarrut, polttoainejärjestelmä ja matkustamon paineistus toimivat moitteetta.

Ensimmäisten arvioiden perusteella myös automaattiohjaus sekä automaattisen laskeutumisen vaatimat toiminnot vastaavat suunniteltua.

A350_XWB_First_Flight_take_off_airbusMSN1 menee seuraavaksi koelento-ohjelmaan kuuluvaan huoltoon. Samalla siihen ladataan uusia päivityksiä koelento-ohjelman toista vaihetta varten.

Sen on määrä alkaa elokuussa. Airbusin insinöörit analysoivat huoltotauon aikana ensimmäisen koelentovaiheen tuloksia.

Ensimmäinen A350 XWB on määrä luovuttaa Qatar Airwaysille vuoden 2014 toisella vuosipuoliskolla. Airbus on saanut koneesta 678 vahvistettua tilausta 34 asiakkaalta. Finnair on tilannut 11 konetta.