AirlineRatings.com: Qantas on maailman turvallisin lentoyhtiö

qantas_tailsAirlineratings.com -sivusto rankkasi turvallisimmat lentoyhtiöt toista kertaa. Qantasin voiton takasi ilman onnettomuuksia edennyt suihukoneaikakausi. Muu kärkikymmenikkö  oli aakkostettuna Air New Zealand, British Airways, Cathay Pacific Airways, , Emirates, Etihad Airways, EVA Air, Finnair, Lufthansa and Singapore Airlines. Myös halpalentoyhtiöt rankattiin.

Airlineratings.comin mukaan turvallisimmat halpalentoyhtiöt olivat Aer Lingus, Alaska Airlines, Icelandair, Jetblue, Jetstar,  Kulula.com, Monarch Airlines, Thomas Cook, TUI Fly ja Westjet. Myös tämä kärkikymmenikkö on aakkostettu.

Kaikkiaan selvityksessä mukana olleista 449 lentoyhtiöstä vain 149 sai Airlineratings.com:n seitsemän tähteä. Lähes 50 yhtiötä sai vain kolme tähteä ja viisi yhtiötä sai vain yhden tähden. Turvattomimpien hännillä olivat Agni Air, Kam Air, Nepal Airlines, Scat ja Tara Air.

Seitsemän tähden listalle päästäkseen on läpäistävä IOSA auditointi, pysyttävä pois EU:n mustalta listalta, kuolemaan johtaneita onnettumuuksia ei saa olla tapahtunut viimeisen kymmenen vuoden aikana, yhtiön on oltava FAA:n hyväksymä ja lisäksi lentoyhtiön kotivaltion on täytettävä ICAO:n kahdeksankohtaiset turvallisuusparametrit.

Sivuston mukaan kärkikymmenikön yhtiöt ovat aina etulinjassa turvallisuusinnovaatioiden kanssa ja ottavat käyttöönsä uusimmat lentokoneet. Tuloksien kerrotaan perustuvan myös kansainvälisen ilmakuljetusliitto IATA:n IOSA auditointeihin sekä yhdysvaltain ilmailuviranomaisen FAA:n ja kansainvälisen siviili-ilmailujärjestö ICAO:n tilastoihin.

Lue myös muita lentoturvallisuusuutisia Lentoposti.fi:stä: