AirlineRatings: Air New Zealand on maailman turvallisin lentoyhtiö - Finnair TOP20-listalla

ANZ_787AirlineRatings.com valitsi Air New Zealandin vuonna 2022 maailman turvallisimmaksi lentoyhtiöksi.  Qantas joutui luopumaan kärkisijastaan vuonna 2018 tapahtuneen vaaratilanteen seurauksena. AirlineRatingsin turvallisimpien lentoyhtiöiden TOP20-listauksessa oli mukana myös suomalainen Finnair. Halpalentoyhtiöiden turvallisimmaksi AirlineRatings valitsi Vietjetin.

Air New Zealand vei AirlineRatings.comin vuoden 2022 turvallisimman lentoyhtiön tittelin. Se toimii AirlineRatingsin mukaan maailman haastavimpien sääolosuhteiden keskellä ja erittäin syrjäisessä ympäristössä. Air New Zealandin kerrotaan myös olevan tiennäyttäjä teknisissä innovaatioissa, jonka lisäksi yhtiön laivaston keski-ikä on vain 6,8 vuotta.

Muut lentoyhtiöt AirlineRatingsin TOP20-listalla ovat Etihad Airways, Qatar Airways, Singapore Airlines, TAP Air Portugal, SAS, Qantas, Alaska Airlines, EVA Air, Virgin Australia/Atlantic, Cathay Pacific Airways, Hawaiian Airlines, American Airlines, Lufthansa/Swiss Group, Finnair, Air France/KLM, British Airways, Delta Air Lines, United Airlines ja Emirates.

Valinnassa on huomioitu lento-onnettomuustilastot viimeisen viiden vuoden ajalta sekä vakavien vaaratilanteiden määrä viimeiseltä kahdelta vuodelta ja erilaisia turvallisuusauditointeja, laivaston ikä ja pandemian aikaiset terveysturvallisuustoimet.

Kärkisijaa aiemmin pitänyt Qantas menetti sijoituksensa vuonna 2018 Perthissä tapahtuneen vaaratilanteen seurauksena. Tuolloin Qantasin Boeing 737 rullasi aktiiviselle kiitotielle ja oli törmätä yhtiön toiseen yhtiön omaan Boeing 737 -koneeseen. AirlineRatingsin listauksessa tämä näkyi vasta nyt, sillä raportti tapahtuneesta julkaistiin vasta loppuvuodesta 2020.

Halpalentoyhtiöiden turvallisimman lentoyhtiön tittelin vei Vietjet. Top10-listalle ylsivät myös Allegiant, easyJet, Frontier, Jetstar Group, Jetblue, Ryanair, Volaris, Westjet ja Wizz.

AirlineRatings aloitti toimintansa kesäkuussa 2013 ja se seuraa 385 lentoyhtiötä seitsemän tähteä sisältävällä luokitusjärjestelmällään. Palvelua ovat käyttäneet miljoonat lentomatkustajat 195 eri maasta. Turvallisuuslistauksien lisäksi AirlineRatings julkaisee tuote- ja covid-19 -listauksia.