Aleksis Kivi ja Jean Sibelius Norwegianin lentokoneiden sivuvakaajien sankareiksi

NOR_KiviNorwegianin lentokoneiden sankareiden joukkoon liittyy kaksi uutta suomalaista merkkihenkilöä. Sivuvakaajiin kuvansa saavat Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kansalliskirjailija Aleksis Kivi ja kansallissäveltäjä Jean Sibelius. Norwegianin suomalaissankareiden määrä nousee siten jo neljään.
"Olemme ylpeitä, että saamme kaksi uutta merkkihenkilöä koneisiimme. Meille on suuri kunnia, että suomalaisen kirjallisuuden merkkihenkilö Aleksis Kivi ja musiikin merkkihenkilö Jean Sibelius ovat nyt kuvattuina koneissamme", sanoo Norwegianin kaupallinen johtaja Thomas Ramdahl.

Kivi ja Sibelius maalataan Norwegianin uusiin Boeing 737-800 -koneisiin. Suomalaissankarit lentävät Euroopassa ympäri Norwegianin laajaa reittiverkostoa. Koneita operoi Norwegian Air International.

"Yksi Aleksis Kiveen liittyvä kiehtova mysteeri on hänen ulkonäkönsä. Nykytiedon mukaan hänestä ei ole olemassa valokuvia. Olemassa on kuitenkin Albert Edelfeltin Aleksis Kiven kuoleman jälkeen piirtämä muotokuva, joka myöhemmin julkaistiin Suomen Kuvalehdessä. Se edustaa tänä päivänä kanonisoitua kuvaa hänestä. Olemme hyvin iloisia, että hänet on nyt kuvattu myös Norwegianin lentokoneessa", sanoo FT Sakari Katajamäki, joka on Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituspäällikkö ja Aleksis Kivi -toimituskunnan sihteeri ja Aleksis Kiven Seuran puheenjohtaja.

NOR_Sibelius"Musiikki alkaa sieltä, missä kielen mahdollisuudet päättyvät ja se on korkeammalla tasolla kuin mikään muu tässä maailmassa. Meille on kunnia, että Sibelius lentää korkeuksiin Norwegianin kanssa", sanoo Jean Sibeliuksen lapsenlapsenlapsi Jaakko Ilves.

Norwegianin lentokoneiden pyrstöissä on kuvattu henkilöitä, jotka ovat edistäneet muutosta, haastaneet sääntöjä ja inspiroineet muita. Sankariksi voidaan valita historiallisesti tunnettu ja omalla alueellaan merkittävä henkilö.

Norwegianin lentokoneita koristaa tällä hetkellä neljä suomalaista merkkihenkilöä. Aleksis Kiven ja Jean Sibeliuksen lisäksi omia koneita koristavat kirjailija ja yhteiskunnallinen vaikuttaja Minna Canth, joka sai oman koneensa vuonna 2013 ja kansallisrunoilija Johan Ludvig Runeberg, jonka kuva esiteltiin vuonna 2012 Norwegian koneessa.

Lue myös:

Blogi: Norwegianin J.L. Runeberg aloitti lennot Suomen taivailla