Amapola Flyg aloittaa 30.10. lennot Maarianhaminasta Tukholmaan ja 31.10. Turkuun

SE-MFZ_090521Amapola Flyg lentää 30. lokakuuta 2022 alkaen Tukholman ja Maarianhaminan välillä sekä 31. lokakuuta alkaen myös Maarianhaminan ja Turun välillä. Lentoja operoi vielä hetken aikaa NyxAir , jonka sopimuksen pituus oli suorana ostona seitsemän kuukauden mittainen. Uuden kilpailutuksen osalta sopimukseen Amapola Flygin ja Ahvenanmaan maakuntahallituksen välillä päästiin jo heinäkuussa.

 Ahvenanmaan maakuntahallitus on pyrkinyt turvaamaan lentoliikenneyhteyksiä uusin sopimuksin, kun Air Leap kaatui konkurssiin tammikuussa 2022. Viimeisin operaattori NyxAir on pian lentänyt Tukholman ja Maarianhaminan väliä seitsemän kuukauden ajan, joka oli pisin mahdollinen sopimus ilman uutta lentoliikenteen kilpailutusta. Tämä sopimus NyxAirin kanssa päättyy 28. lokakuuta 2022.

Ahvenanmaan maakuntahallitus päätti jo 1. huhtikuuta 2022 uudistaa nykyisen liikennevelvoitteen säännöllisen lentoliikenteen osalta reitillä Maarianhamina-Tukholma. Kilpailutus koski sopimuskautta 29.10.2022 – 30.9.2024.

Tämän uuden kilpailutuksen voitti Amapola Flyg AB, jonka tarjous todettiin halvimmaksi. Se täytti myös tarjouspyynnössä asetetut vaatimukset. Hankinnan arvo koko sopimuskaudelle on 4 048 920 euroa ilman arvonlisäveroa. Hankinta toteutettiin EU-asetusten mukaisesti.

Amapola Flyg lentää Tukholma-Maarianhamina -reittiä 30. lokakuuta 2022 alkaen ja lentoja on tarjolla kuudesti viikossa. Lentopäivät ovat maanantai-perjantai ja sunnuntai. Turun osalta lentojen odotetaan käynnistyvän 31. lokakuuta ja lentopäivät olisivat maanantaista perjantaihin. Reiteillä on käytössä Fokker 50 -potkuriturbiinikone.

Amapola Flyg lentää Suomessa edelleen Tukholman ja Kokkolan välillä. Reitillä on sesonkikausien ulkopuolella välilasku Ruotsin Krämforsissa. Amapola Flyg lensi aiemmin myös ostoliikennettä Helsingin ja Joensuun välillä.

Päivitys korjattu Turun lentojen aloituspäiväksi 31.10. aiemman 1.11. sijaan.

Lue myös: