Boeingin 747-8 -fanikone piirsi taivaalle numeron 12

Boeing_seahawksplane1Boeingin 747-8F -rahtikone on saanut kylkiinsä Seattle Seahawks -joukkuetta fanittavan maalauksen. Koelennon aikana Washingtonin osavaltion taivaalle piirtyi numero 12. Lentokonevalmistaja on Seahawksien pitkäaikainen tukija ja se haluaa näin kannustaa joukkuetta 2. helmikuuta pelattavassa NFL-liigan loppuottelu Super Bowl XLVIII:ssä.

Fanikoneen reitti kulki Seattlen maamerkkien CenturyLink Fieldin ja Space Needle tornin sivuitse. Tämän jälkeen itäisen Washingtonin taivaalle piirtyi numero 12.

Numero liittyy Seahawksien fanijoukkoon, joka tunnetaan nimellä "12th man". Amerikkalaisessa jalkapallossa joukkueessa on 11 pelaajaa.

Boeing_Seahawks_Flightaware_12BBoeing on sponsoroinut ja tukenut Seattle Seahawks -joukkuetta yli kymmenen vuoden ajan eri ohjelmillaan Puget Soundin alueella.

Vuoden 2014 loppuottelu pelataan New York Giantsin ja New York Jetsin kotikentällä East Rutherfordissa New Jerseyssä. Finaalissa Seattle Seahawks kohtaa Denver Broncosin.

Boeing on piirrellyt numeroita myös aiemmilla koelennoillaan. Helmikuussa 2012 taivaalla nähtiin numerot 787 sekä Boeingin-logo ja numerot 747.

Lue myös: