Borajetistä ensimmäinen turkkilainen E-jet operaattori

Borajet_1Turkkilainen alueellinen lentoyhtiö Borajet on solminut sopimuksen neljän Embraer E190-koneen hankinnasta. Yhtiön on maan ensimmäinen E-jet operaattori.

"Turkilla on erinomainen potentiaali, koska maassa on erittäin paljon kaupunkeja joiden koko on ideaalinen juuri E190-koneille", sanoi Embraerin asiakastoimintojen johtaja John Slattery.

"Koneiden kantama, luotettavuus ja matkustusmukavuus otetaan alueella ilolla vastaan".

Borajet korvaa koneilla potkuriturbiinilaivastoaan, kasvattaa verkostoaan ja lisää kapasiteettia sekä reittitiheyttä olemassa olevilla reiteillä Istanbulin Sabiha Gökçen kansainväliseltä lentoasemalta.

Operaattori hankkii 100-paikkaiset yhden luokan E190-koneen kolmannen osapuolen kautta leasingsopimuksella. Ensimmäinen E190-lento on määrä lentää vielä heinäkuun aikana. Koko laivasto on koossa syyskuussa 2014.

Vuonna 2008 perustettu Borajet liittyy 65 lentoyhtiön ja 45 maan joukkoon, jotka operoivat Embraerin E-jeteillä. Vuodesta 2004 lähtien Embraer on saanut E-jeteistään noin 1470 tilausta ja niistä yli 1000 on jo toimitettu. Embraer on julkistanut koneistaan myös kehittyneemmän E2-version, joka on matkustajakäytössä jo vuonna 2018.