British Airwaysille ensimmäinen A380

a380_british_2net_eadsBritish Airways (BA) on saanut kymmenentenä lentoyhtiönä Airbus A380 -matkustajakoneen. Yhtiö on tilannut 12 tämän tyypistä konetta. British Airwaysin A380 lentää reiteillä Lontoosta Los Angelesiin ja Hongkongiin.

Koneen luovutus tapahtui Toulousessa, minkä jälkeen kone lentää Lontoon Heathrow’lle. Siellä esitellään koneen matkustamo.

“A380 on hieno lentokone, jonka kehittämisessä on ollut mukana paljon brittiläistä insinööriosaamista. Uskomme asiakkaidemme pitävät siitä, kun kone aloittaa lennot ensimmäiseen kohteeseen Los Angelesissa”, British Airwaysin pääjohtaja Keith Williams sanoo.

Kaikissa British Airwaysin A380-koneissa käytetään Rolls-Royce Trent 900 -moottoreita.

A380-lentokoneen lentomatka on 15 700 kilometriä, ja sen käyttökustannukset matkustajaa kohden sekä ympäristövaikutukset ovat vähäisiä. Tilava ja hiljainen matkustamo on tehnyt A380:stä sekä lentoyhtiöiden että matkustajien suosikin, mikä auttaa pitämään koneen käyttöasteen korkeana.

A380:n suuren koon ansiosta matkustajia voidaan kuljettaa aiempaa suurempia määriä lisäämättä lentojen määrää, mikä helpottaa tilannetta ruuhkaisilla lentokentillä.

Airbus on saanut A380-koneista 262 sitovaa tilausta 20 asiakkaalta. Tähän mennessä liikenteessä olevilla koneilla on lentänyt 40 miljoonaa matkustajaa. A380 lähtee lentoon tai laskeutuu joka viides minuutti jollain 30 lentokentästä, joilta konemallilla lennetään.