Brysselin lentoaseman tilapäisten rakenteiden evaluointi on käynnissä

Brussels_AirlinesTilapäisjärjestelyiden toimivuuden arviointi on käynnissä terrori-iskun kohteeksi joutuneella Brysselin Zaventemin lentoasemalla. Matkustajaliikenne on keskeytyksissä vielä ainakin torstaina 31. maaliskuuta. Lentoyhtiöt ovat peruneet lentojaan jo tätäkin pidemmältä ajalta.

Zaventemin matkustajaliikenteen osittaiseen käynnistämiseen tähtäävien järjestelyiden evaluaatiojakson odotetaan kestävän ainakin torstai-iltapäivään 31. maaliskuuta saakka.

Mikäli Zaventem avautuisi osittain lähipäivinä se tuskin mahdollistaisi kaikkien yhtiöiden liikennöintiä. Todennäköisesti lentoaseman pääoperaattori Brussels Airlines toisi toimintansa vähitellen kokonaisuudessa ensimmäisenä takaisin Zaventemiin.

Nyt sen Euroopan-lennot on siirretty Liegen ja Antwerpenin lentokentille. Kaukoliikenteen yhtiö on operoinut Frankfurtin ja Zürichin lentokentiltä.

Arvioiden mukaan väliaikaiset terminaalijärjestelyt mahdollistaisivat maksimissaan tuhannen matkustajan läpimenon tunnissa. Normaalioloissa tarve olisi 5000 matkustajaa tunnissa, kun lentokentällä on noin 650 päivittäistä operaatiota. Tilanteen normalisoituminen saattaa kestää hyvinkin pitkään, jopa kuukausia.

Finnair on perunut lentonsa kokonaan myös perjantailta 1. huhtikuuta sekä ensimmäisen paluulennon osalta 2. huhtikuuta.

Lue myös: