Brysselin Zaventemin osittainen avaaminen näyttää viivästyvän - Finnair perui lentoja jo torstailta

Brussels_Zaventem_wiki_KonstantinvonWedelstaedtBrysselin lentokentän kiinniolo vaikuttaa jatkuvan edelleen. Lentokenttäyhtiö ilmoitti suunnittelevansa osittaista matkustajaliikenteen avaamista Zaventemista mutta aloitusajankohtaa ei ilmoitettu. Lentoyhtiöt peruvat lentojaan jo torstailta sekä osin myös perjantailta.

 Finnair tiedotti iltapäivällä peruvansa kaikki lentonsa Brysseliin myös torstailta 31. maaliskuuta sekä ensimmäisen paluun Brysselistä Helsinkiin perjantailta 1. huhtikuuta. Kenttä on ollut suljettuna 22. maaliskuunta tehtyjen pommi-iskujen aiheuttamien vaurioiden takia..

Myös Zaventemista operoiva Brussels Airlines jatkaa lentojensa operointia lähikentiltä Liegestä ja Antwerpenista sekä kaukolentojen osalta Frankfurtista ja Zürichistä.

Brussels_Airlines_tailMikäli Zaventem avautuisi osittain se tuskin mahdollistaisi kaikkien yhtiöiden liikennöintiä. Arvioiden mukaan väliaikaiset terminaalijärjestelyt mahdollistaisivat maksimissaan tuhannen matkustajan läpimenon tunnissa.

Normaalioloissa tarve olisi 5000 matkustajan läpimenoon tunnissa, kun lentokentällä on noin 650 päivittäistä operaatiota. Tilanteen normalisoituminen saattaa kestää hyvinkin pitkään, jopa kuukausia.

Lentoasemalla oli määrä suorittaa rakenne- ja palotarkastus uusien väliaikaisten tilojen osalta tänään tiistaina 29. maaliskuuta. Samalle päivälle oli suunniteltu myös simulaatiota matkustajavirtojen toimivuudesta.

Lue myös: