DI ja TTELA: Pankit pelastavat SAS:n konkurssilta

SAS_4ExcellenceRuotsalaislehdet Dagens Industrie ja TTELA kertovat pankkien pelastavan rahoitusongelmien kanssa painivan skandinaavisen lentoyhtiön SAS:n. DI:n mukaan pankkien kantaa on pehmentänyt valtio-omistaja ja rahoitus olisikin järjestymässä.

Pankit eivät haluaisi lisärahoittaa taloudellisesti vaikeuksissa olevaa SAS:ia. Ruotsin valtio on kuitenkin Nordea-pankin toiseksi suurin osakkeenomistaja 13,5 prosentin osuudella ja tämä saattaa kääntää tilanteen SAS:n hyväksi.

Norjan teollisuusministeri Trond Giske on puolestaan ilmoittanut, ettei Norja rahoita yhtiötä ellei se pysty osoittamaan palaavansa tuottojen tielle.

Ruotsin valtiovarainministeriön valtiosihteeri Erik Thedéen kertoo hallituksen ja yritysjohdon ryhtyvän toimenpiteisiin, joilla SAS:n taloudellinen asema turvataan ja valmistaudutaan tulevaisuuden haasteisiin.

SAS on saanut vuodesta 2009 alkaen 11 miljardin kruunun lisärahoituksen omistajiltaan. Yhtiön suurimmat omistajat ovat Ruotsin valtio (21,4%), Tanskan valtio (14,3%), Norjan valtio (14,3%) ja Wallenbergien säätiö (7,6%).

SAS esittelee osavuosikatsauksensa 8. marraskuuta. Lehtien mukaan SAS:n pitäisi esitellä suunnitelmansa ennen sitä.