EasyJet aloittaa lennot Berliinin Tegelistä - yhtenä kohteena Helsinki

easyjet_A320_250th_1Easyjet laajentaa merkittävästi operaatioitaan Air Berlinin konkurssin seurauksena hankituilla koneilla sekä miehistöillä. Uusia reittejä avataan tammikuusta 2018 lähtien neljään kohteeseen Saksassa ja kansainvälisiä reittejä avataan 15 kohteeseen. Niiden joukossa on myös Helsinki-Vantaa.

Easyjetin verkosto Tegelistä Saksaan ja Eurooppaan on merkittävä. Reittejä avataan Tegelistä Düsseldorfiin, Frankfurtiin, Muncheniin ja Stuttgartiin. Niiden lisäksi EasyJet lentää jatkossa Budapestiin, Cataniaan, Kööpenhaminaan, Fuerteventuraan, Madridiin, Milanoon, Palmalle, Pafokselle, Pariisiin, Roomaan, Tukholmaan, Tel Aviviin, Wieniin ja Zürichiin sekä Helsinki-Vantaalle.

Reittiavaus 1. maaliskuuta 2018 Berliinin Tegelistä lisää merkittävästi tarjolla olevia vaihtoehtoja Helsinki-Vantaalle. Easyjet lentää uutta reittiä ilmoituksensa mukaan Tegelistä Helsinki-Vantaalle neljäntoista viikkovuoron verran. Nykyisin reitillä lentää Finnair ja Lufthansan halpalento-operaattori Eurowings aloittaa lennot reitillä tammikuussa 2018.

Easyjet on lentänyt Suomeen ainakin vuosina 2008-2011. Tuolloin Helsinki-Vantaalta lennettiin Lontooseen, Manchesteriin ja Pariisiin.

Nyt julkistettuja reittejä lennetään talvikaudella 5. tammikuuta alkaen aina maaliskuun lopulle saakka. EasyJetin suunnitelmissa on lisää reittiavauksia 25. maaliskuuta alkavalle kesäaikataulukaudelle.

Tegelin operaatioiden aloittaminen on vielä riippuvainen kilpailuviranomaisten kannasta EasyJetin ja Airberlinin välisissä kaupoissa, jotka saatin päätökseen lokakuussa 2017.

EasyJet kuljettaa nykyisin vuosittain jo 5,3 miljoonaa berliiniläismatkustajaa reiteillään Berlinin Schönefeldtin lentokentältä. EasyJet avasi liikenteen solmukohdan Shönefeldtiin vuonna 2004 ja nyt reittiverkostossa on jo 51 kohdetta.

Lue myös: