EasyJetin avauslento laskeutui Rovaniemelle

OE-LQV_311018EasyJetin uuden reitin avauslento saapui Lontoon Gatwickistä Rovaniemelle keskiviikkona alkuillasta 31. lokakuuta 2018. Kahdesti viikossa lennettävälle reitille odotetaan talvikauden aikana noin 13 000 matkustajaa.

EasyJet Europen Airbus A319 (OE-LQV) lasketui utuiseen tihkusateeseen, joulupukin virallisena kotikenttänäkin tunnetulle Rovaniemen lentokentälle keskiviikkoiltana. Avauslennon osalta kone oli matkustajan mukaan noin puolitäysi. Konetta vastassa oli myös joulupukki.

Rovaniemi_uudistus_2015_santa_1Rovaniemi on suosittu matkakohde niin britti- kuin muidenkin kansainvälisten turistien keskuudessa.

Uutta EasyJetin reittiä lennetään kahdesti viikossa keskiviikkoisin ja sunnuntaisin. Edellisenä talvikautena sekä vuonna 2016 kyseistä reittiä lensi kuitenkin jo Norwegian.

Rovaniemen lentoasemalla on parhaillaan käynnissä terminaalirakennuksen laajentaminen, jonka myötä pinta-ala kasvaa 75 prosenttia vuoden 2019 joulusesonkiin. Finavia laajentaa infraa Rovaniemen lisäksi myös Kittilässä ja Ivalossa. Hankkeiden valmistuttua Lapin lentoasemat ovat valmiita palvelemaan kahta miljoonaa vuosittaista matkustajaa.

IMG-20181031-WA0009Matkustajamäärien kasvu Lapin lentoasemilla on ollut ennätyksellistä, ja viime vuonna saavutettiin 1,3 miljoonan matkustajan raja. Kasvua edelliseen vuoteen oli 23 prosenttia. Eniten kasvoivat Rovaniemen (+19 %), Kittilän (+26 %) ja Ivalon (+17 %) lentoasemat.

 Lue myös: