Ecureuil-kopteri vaurioitui pahoin Oulussa

Ecureuil_flyfinlandfiKoulutuslennolla ollut Aérospatiale AS350 B2 Ecureuil -helikopteri vaurioitui 12. joulukuuta pahoin onnettomuudessa Oulusalon lentokentällä. Poliisin mukaan se putosi alas 2 - 3 metrin korkeudesta puoli kolmen jälkeen iltapäivällä. Kopterissa oli kolme henkilöä, jotka eivät loukkaantuneet.

Oulun poliisi sai torstaina kello 14.37 hätäkeskukselta tehtävän, jonka mukaan siviilihelikopteri oli pudonnut Oulunsalon lentokentän alueella. Poliisin saamien tietojen mukaan kyseessä oli yksityishenkilön opetustilanne.

Tapahtumahetkellä helikopterissa oli oppilaan lisäksi opettaja ja yksi ulkopuolinen tarkkailija, jotka eivät loukkaantuneet tilanteessa. Helikopteri oli pudonnut maahan n. 2 - 3 metrin korkeudesta ja se kärsi mittavia vaurioita.

Mediassa julkaistujen kuvien perusteella vaikuttaa siltä, että Ecureuil-kopterin perärunko on katkennut. Myös roottori on hajonnut ilmeisesti osuttuaan maahan tai kopterin runkoon.

Oulun poliisi tutkii onnettomuuden syytä. Erikoista kyllä, tapauksesta on kirjattu rikosilmoitus nimikkeellä liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

 Kuva kopterista onnettomuuden jälkeen: Kaleva