Emirates avaa Skandinavian ensimmäisen A380-koneella operoitavan reitin

Emirates_A380_1Emirates avaa Skandinavian ensimmäisen Airbus A380 -superjumbolla operoitavan reitin Kööpenhaminaan. Sitä lennetään päivittäin 615-paikkaisella jättikoneella. CO2-päästöt matkustajakilometriä kohden ovat alhaisimmat mitä liikennekoneilla voidaan saavuttaa. Luvassa on myös erilaista matkustusmukavuutta.

Tanskan pääkaupunki Kööpenhamina on Emirates-lentoyhtiön ensimmäinen A380-kohde Skandinaviassa. Reittiavaus Dubaista lennetään 1. joulukuuta 2015. Kaikkiaan välille tulee viikottain tarjolle 8610 matkustajapaikkaa.

Eurooppalaisvalmistaja Airbus mainostaa jättikonettaan nykyisin sloganilla "Own the Sky". A380:llä voidaan vastata lisääntyvän lentoliikenteen haasteisiin korvaamalla kaksi pienempää konetta samalla reitillä.

Emirates on operoinut Dubain ja Kööpenhaminan välistä reittiä jo vuodesta 2011 lähtien. Aluksi käytössä oli Airbus A330 -koneita, mutta kysynnän kasvaessa yhtiö siirtyi jo kuuden kuukauden jälkeen suurempaan Boeing 777 -koneeseen. Reitillä on lentänyt jo lähes 800 000 matkustajaa.

Emirates tarjoaa erilaista matkustusmukavuutta kahdessa luokassa. A380-koneessa on liikemiesluokassa 58 Lie-flat -istuinta ja turistiluokassa huimat 557 tilavaa matkustajaistuinta. Koneessa on myös erityinen Emirates Lounge -tila, jonne liikemiesluokan matkustajat voivat siirtyä viettämään aikaa.

Lennolla Emiratesin palkittu IFE-järjestelmä mahdollistaa pääsyn yli 2000 kanavalle, jotka tarjoavat elokuvia, TV-ohjelmia, musiikkia ja pelejä. Luvassa on myös ilmainen wifi-yhteys sekä gourmet-tarjoilua.

Ylellisyyttä on myös mahdollisuus ottaa mukaan riittävästi matkatavaraa. Emirates mahdollistaa turistiluokan lipulla 30 kg:n matkatavarat ja liikemiesluokassa jo 40 kg.

Emiratesin lento EK151 lähtee Dubaista kello 08.20 ja saapuu Kööpenhaminaan kello 12.20 saman päivän aikana. Paluulento lähtee Kööpenhaminasta kello 14.20 ja laskeutuu takaisin Dubaihin kello 23.35 saman päivän iltana.

Keväällä 2014 voimaan tulleen Suomen ja Yhdistyneiden arabiemiirikuntien välillä solmitun kahdenvälisen lentoliikennesopimuksen mukaan vastaava reittiavaus olisi mahdollinen myös Dubain ja Helsinki-Vantaan välille. Tämä loisi täysin uudenlaisen kilpailutilanteen myös Finnairille.

Lue myös: