Finavia lomauttaa Savonlinnan lentoaseman henkilöstön enintään 90 työpäivän ajaksi

SVL_airport_1Finavian muutosneuvottelut koskien Savonlinnan lentoaseman henkilöstön tilannetta ovat päättyneet. Lentokenttäyhtiö aloitti muutosneuvottelut 13. joulukuuta, kun Savonlinnaan reittiliikennettä operoinut Transaviabaltika ilmoitti lopettavansa lennot ennen sopimuskauden päättymistä.

Finavian aloittamat olivat seurausta väliaikaisesta tauosta valtion ostoliikenteessä. Valtion ostopalveluliikenne päättyi 16. joulukuuta 2022. Tavoitteena on saada reitille uusi operaattori, mutta Liikenne- ja viestintävirasto Traficom arvioi lentojen jatkuvan aikaisintaan 1. huhtikuuta 2023. Tavoitteena on saada tarjolle arkipäiville kaksi edestakaista lentoa Savonlinnan ja Helsingin välille.

Finavian 28. joulukuuta päättyneet muutosneuvottelut koskivat lentokenttäyhtiön vakituista henkilöstöä ja vakituisten työntekijöiden sijaisina työskenteleviä ihmisiä. Kaikkiaan kyse oli yhdeksästä henkilöstä Savonlinnan lentoasemalla.

Muutosneuvotteluiden lopputuloksena Finavia lomauttaa Savonlinnan lentoaseman henkilöstön toistaiseksi. Tässä vaiheessa kyse on kuitenkin enintään 90 työpäivän mittaisesta lomautuksesta. Lomautus ei koske lentoaseman päällikköä eikä luottamusmiestä.

Lue myös: