Finavia sopeuttaa toimintaansa - lentoliikenne väheni ja keskeytyy usealle kotimaan kentälle

HEL_terminaali_twr_1Lentokenttäyhtiö Finavia sopeuttaa toimintaansa ja käynnistää yhteistoimintamenettelyn. Työntekijöille ympäri Suomea on luvassa jopa 90 päivän mittaisia lomautuksia. Finnair kertoi aiemmin keskeyttävänsä lentoliikenteen kokonaan tiettyihin kotimaan kohteisiin ja lentoja on vähennetty myös muilta reiteiltä.

Lentoliikenne Finavian lentokentillä on vähentynyt koronaviruksen vaikutusten seurauksena. Finnair ilmoitti 10. maaliskuuta keskeyttävänsä huhtikuun 2020 ajaksi lennot kokonaan Jyväskylään, Kajaaniin, Kemiin ja Kokkolaan. Lisäksi lentoja on vähennetty myös muilla reiteillä. Finnair kertoo peruneensa alkuvuodelta jo noin 4000 lentoa.

Koska lentoliikenne on olennaisesti vähentynyt Helsinki-Vantaalla ja muilla lentoasemilla aloittaa Finavia yhteistoimintaneuvottelut koskien noin 950 henkilöä. Määräaikaisiksi suunnitellut lomautukset vaihtelevat yhtiön mukaan 12-90 päivän väliltä työtehtävästä ja yksiköstä riippuen. Säästöjä haetaan yhtiön mukaan vähentämällä operatiivisia kustannuksia.

Lue myös: