Finavian Haapasaari: Matkalippujen tarkastuksen automatisointi helpottaa lentomatkustamista

Ville_Haapasaari_T2Helsinki-Vantaan lentoasemajohtaja Ville Haapasaaren mukaan erilaiset digitaaliset ratkaisut nopeuttavat matkalle lähtöä ja tuovat matkustamiseen joustavuutta. Nyt Helsinki-Vantaalla koekäytettävän uuden teknologian ansiosta matkustajat saavat jatkossa entistäkin nopeampaa palvelua sekä turvatarkastuksessa että lähtöportilla.

 

Lentoasemalla on otettu koekäyttöön automaattiset egate-tarkastuskortinlukulaitteistot. Niitä on tässä vaiheessa käytössä yhdellä turvatarkastuspisteellä sekä kahdella lähtöportilla. Laiteistot on jo asennettu lähtöporteille 17, 19 ja 28. Lentoposti.fi kertoi tarkemmin laitteistosta ja koekäytöstä uutiseessaan perjantaina 17. huhtikuuta.

egate_T2turva_1"Uudet automaatit ovat osa Finavian digitalisointi- ja palvelukehitysstrategiaa, jonka tavoitteena on tehdä lentomatkustamisesta mahdollisimman helppoa ja mukavaa. Tämä tukee myös Helsinki-Vantaalla käynnissä olevaa laajaa kehitysohjelmaa ja lentoaseman valmistautumista kasvaviin matkustajamääriin", sanoo lentoasemanjohtaja Ville Haapasaari Finaviasta.

Uudistusten myötä henkilökohtaista asiakaspalvelua voidaan entistä paremmin kohdistaa vastaamaan matkustajien tarpeita.

"Matkustajien kannalta uusi toimintapa on helppo ja yksinkertainen, mutta vaatii toki totuttelua. Henkilökuntamme on tarvittaessa vastaamassa kysymyksiin ja opastamassa matkustajia", sanoo Haapasaari.

eboarding_gate28_1Automaattisia matkalipun lukijoita on tarkoitus asentaa lisää vaiheittain siten, että vuoden 2015 loppuun mennessä matkalipun tarkastus terminaali 2:n kaikissa turvatarkastuspisteissä olisi digitalisoitu.

Matkalippujen tarkastus ennen turvatarkastukseen menoa perustuu EU-asetukseen, joka astui voimaan vuona 2010. Sen tarkoituksena on selvittää henkilön matkustusaie ennen turvavalvotulle alueelle siirtymistä. Asetus on osa siviili-ilmailun turvaamiseen liittyvää lainsäädäntöä.

Lähtöportilla asennettavien laitteistojen osalta tavoitteena on, että vuoden loppuun mennessä lentoasemalla olisi käytössä yhteensä seitsemän e-boarding-automaattia.

Lue myös Lentoposti.fi:n uutinen aiheesta 17. huhtikuuta: