Finnair aloitti lennot Eurooppaan venäläiskoneella

CityJet_Suhoi_Superjet_150816Finnair aloitti maanantaina 15. elokuuta lennot Eurooppaan Sukhoi Superjet SSJ100 -koneella. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Finnairin lennolla käytetään venäläisvalmisteista matkustajakonetta. Irlantilaiselta CityJetiltä vuokrattu kone SSJ100 lentää Finnairille elokuun loppuun saakka.

CityJetin Sukhoi Superjet SSJ100 (EI-FWB) saapui Helsinki-Vantaalle sunnuntai-iltana 14. elokuuta siirtolennolla Dublinista. Ensimmäinen Finnair-lento nousi ilmaan tänään maanantaina 15. elokuuta kello 08.20. Lennon AY741 määränpää on Varsova.
 
Superjet nähdään maanantaina myös Finnairin Geneven lennolla AY869, jonka aikataulunmukainen lähtöaika on kello 16.10. Varsovan ja Geneven lisäksi koneellä on määrä operoida myös Billlundin lentoja.
 
Lennoilla on CityJetin oma englantia puhuva miehistö. Mukana lennoilla on myös yksi Norran matkustamohenkilökunnan jäsen tukemassa lennon asiakaspalvelua, joka on Finnairin konseptin mukainen sekä tarjoilun, että lennonaikaisen myynnin osalta. Lentojen aikataulu pysyy samana.
 
CityJetin Superjetin wetleasing kolmelle reitille on ensimmäinen kerta, kun Finnair käyttää matkustajaliikenteessään venäläisvalmisteista konekalustoa. CityJet aloitti ensimmäisenä eurooppalaisyhtiönä lennot Sukhoi Superjetillä kesäkuussa 2016.
 
Lue myös: