Finnair jatkaa venäläisvalmisteisen koneen käyttöä syyskuun puoliväliin

CityJet_SSJ100_noseFinnair jatkaa irlantilaiselta CityJetiltä vuokratun Sukhoi Superjet SSJ -matkustajakoneen ja miehistön käyttöä reiteillään aiemmin kerrottua pidempään. Kone on vuokrattu paikkaamaan Norran lentäjien resurssivajetta kolmella Euroopan reitillä. Se aloitti lennot kolmella reitillä maanantaina 15. elokuuta.

Finnair käyttää Varsovan, Billundin ja Geneven reiteillä irlantilaisen CityJet-lentoyhtiön konetta ja miehistöä ns wetlease -vuokrauksena. Uusimman ilmoituksen mukaan Finnair käyttää venäläisvalmisteista konetta 14. syyskuuta  saakka. Aiemmin koneen oli määrä lentää vain elokuun loppuun saakka.

Lennoilla on CityJetin oma englantia puhuva miehistö. Mukana lennoilla on myös yksi Norran matkustamohenkilökunnan jäsen tukemassa lennon asiakaspalvelua, joka on Finnairin konseptin mukainen sekä tarjoilun, että lennonaikaisen myynnin osalta. Lentojen aikataulu pysyy samana.
 
CityJet_Suhoi_Superjet_150816CityJetin Superjetin wetleasing kolmelle reitille on ensimmäinen kerta, kun Finnair käyttää matkustajaliikenteessään venäläisvalmisteista konekalustoa. CityJet aloitti ensimmäisenä eurooppalaisyhtiönä lennot Sukhoi Superjetillä kesäkuussa 2016.

Finnair tarjoaa muutoksen takia mahdollisuuden siirtää matkaa samalla reitillä yhden kerran ilman kuluja 1. syyskuuta ja 1. lokakuuta väliselle ajalle. Vaihtoehtoina on myös toinen oneworld -operaattori paikkatilanteen salliessa kuten myös takaisinmaksu ostetusta lentolipusta.

Lue myös: