Finnair ja Japan Airlines laajentavat codesharea - Frankfurtista suoraan Tokioon

JALFIN_tailsFinnairin lentonumerot lisätään 1. joulukuuta 2016 alkaen Japan Airlinesin lennoille, jotka suuntautuvat Frankfurtista Tokion Naritan lentoasemalle 1. tammikuuta 2017 lähtien. Lokakuussa Siberian Joint Business (SJB) -hankkeen codeshare-yhteydeksi nousi myös Iberian suora lento Madridista Tokioon.

Entistä laajempi codeshare-yhteistyö tarjoaa yhtiöiden mukaan asiakkaille enemmän joustavuutta ja yhteyksiä Euroopan ja Japanin välillä, sillä sen ansiosta reittejä voidaan yhdistää Frankfurtin kautta yhteen suuntaan ja Helsingin kautta toiseen suuntaan.

 Finnairin asiakkaat voivat kerätä ja käyttää Finnair Plus -pisteitä Japan Airlinesin lennoilla, jotka on merkitty Finnairin AY-lentotunnuksella.

”Olemme iloisia codeshare-yhteistyön laajenemisesta Japan Airlinesin kanssa. On myös hienoa, että matkustajat saavat enemmän vaihtoehtoja matkustaessaan Euroopan ja Japanin välillä",  sanoi Finnairin kumppanuuksista ja allianssisuhteista vastaava johtaja Philip Lewin.

Uusia codeshare-lentoja voi varata 1.12.2016 alkaen, ja ensimmäinen mahdollinen matkustuspäivä on 1.1.2017.

Finnairin ja Japan Airlinesin yhteistyö perustuu SJB-yhteishankesopimukseen, jossa ovat mukana myös British Airways ja Iberia. Lentoyhtiöt jakavat tuotot kaikista suorista lennoista.

British Airways, Japan Airlines, Iberia ja Finnair ovat yhteistyökumppaneita, joiden palveluihin kuuluu tällä hetkellä  21 suoraa lentoa viikossa Heathrow'n ja Tokion välillä, 7 suoraa lentoa viikossa Frankfurtin ja Tokion välillä, ja 24 reittilentoa viikossa Helsingin ja Tokion, Nagoyan ja Osakan välillä. Lisäksi Iberia lentää Madridista kolmesti viikossa Tokioon.

Lue myös: