Finnair ja StopOver Finland saavat lisävauhtia uusista Kiinaan avattavista viisumikeskuksista

FinnairA350tailSuomen ulkoministeriö avaa Kiinaan 13 uutta viisumikeskusta ja helpottaa näin merkittävästi kiinalaisten viisumien saantia. Uudet keskukset tuovat merkittävää etua toukokuussa 2016 lanseerattavalla StopOver Finland -matkailutuotteelle. Sen takana ovat laajasti Kiinan kohteisiin panostava Finnair ja muuta matkailutoimijat.

"Kiinalaisten matkailijoiden määrä Suomeen kasvaa nopeasti. Haluamme tukea sitä kaikin tavoin ", sanoo Suomen Kiinan-suurlähettiläs Marja Rislakki.

Ulkoministeriö avasi jo vuosi sitten viisumikeskukset Pekingiin ja Shanghaihin. 5. huhtikuuta palvelut tuodaan lähelle asiakasta myös Xianissa, Chongqingissa, Hangzhoussa ja Guangzhoussa.

Myös Shenyangin, Wuhanin, Changshan, Kunmingin, Jinanin, Nanjingin, Chengdun, Shenzhenin ja Fuzhoun viisumikeskukset avataan huhtikuun aikana. Keskukset toimivat osana isompia kokonaisuuksia, joissa toimii myös muiden Schengen-maiden keskuksia.

"Tämä on vahva signaali kiinalaisille, että toivotamme heidät tervetulleiksi Suomeen", jatkaa Rislakki.

Päätökset viisumien myöntämisestä tehdään edelleen edustustoissa. Etuna on, ettei asiakkaan tarvitse itse lähteä Pekingiin tai Shanghaihin, vaan hän voi jättää hakemuksensa viisumikeskukseen ja antaa samalla siihen tarvittavat sormenjälkensä.

"Tämä on merkittävä parannus palvelussa, sillä alue, jonka katamme, on lähes Euroopan kokoinen", Rislakki sanoo.

Kiinassa myönnettiin Suomeen noin 17 000 viisumia vuonna 2014 ja noin 21 000 viisumia vuonna 2015.


StopOver Finland pysäyttää
 Suomeen entistä useamman

A350_kaukoavaus_juhlallisuudet_finnairValtaosa Aasiasta Suomen kautta muualle lentävistä matkailijoista ei tällä hetkellä pysähdy Suomeen vaan nousee jatkolennoille matkaten ympäri Eurooppaa.

Suomi kuitenkin houkuttelee matkaajia monin eri tavoin. Kiinalaisia kiehtovat Suomessa niin kaunis ja puhdas luonto, revontulet ja keskiyön aurinko kuin ruoka, kulttuuri ja kestosuosikki Joulupukki.

Finnair lentää parhammillaan viiteen kohteeseen Kiinassa (Peking, Shanghai, Chongqing, Hong Kong, Xian. Toukokuussa 2016 Finnair avaa uudelleen yhteyden myös Kiinan Guanzhouhun.

 Helsinki-Vantaan kautta kulki vuoden 2015 aikana yli 288 000 Kiinan kansalaisat. Kasvua edellisvuoteen oli yli 32 300 matkustajaa eli 12 prosenttia. Kiinalaisyöpymisten määrä oli 182 000 vuonna 2015. Kasvua edellisvuoteen verrattuna oli 41,2 prosenttia.

Kiinalaiset käyttävät selvästi enemmän rahaa vierailunsa aikana kuin muut kansainväliset matkustajat. Visit Finlandin mukaan ostoksiin kului noin 165 euroa ja palveluihin 73 euroa matkapäivää kohti touko-lokakuussa 2015. Määrä on yli kaksinkertainen venäläisiin nähden ja yli kolme kertaa enemmän kuin japanilaisilla tai eteläkorealaisilla.

Samalla kun viisumin hakemista nyt helpotetaan, lanseeraa Visit Finland toukokuussa Aasiassa uuden StopOver Finland -matkailutuotteen yhdessä Finnairin ja suomalaisten matkailutoimijoiden kanssa.StopOver Finland tarjoaa houkuttelevia paketteja niin muutaman tunnin välilaskun tekeville kuin muutaman päivän Suomessa viipyville matkailijoille.

"Näillä yhteistoimilla toivomme, että matkailusta saatavat tulot jatkavat vahvaa kasvuaan", Rislakki toteaa.

Lue myös: