Helsinki-Vantaa yllättää matkustajat kiinankielisellä palvelulla

opastekieletHelsinki-Vantaan lentoasema panostaa palvellakseen kasvavaa kiinalaismatkustajien joukkoa entistä paremmin. Lentoasemalla matkustajat yllättää mandariinikiinaa ja kantoninkiinaa osaava palveluneuvoja. Kiinalaisia saapuu Suomeen päivittäin mm. Finnairin Hongkongin, Shanghain ja Pekingin lennoilla.


Kiinalaismatkustajia on Helsinki-Vantaalla auttamassa palveluneuvoja Wei Cui ja hänen taiwanilainen kollegansa. Palveluneuvojien lisäksi lentoasema on jo aiemmin panostanut myös monikielisiin opasteisiin. Niissä on mukana myös kiinankieli.

"Kiinalaiset matkustajat tarvitsevat tulkkia, sillä suurin osa heistä ei puhu englantia. He aina yllättyvät iloisesti kiinankielisestä palvelusta", Cui sanoo Finavian uutisessa.

Finavian palveluneuvojat vastaavat lentoasemalla matkustajien kysymyksiin. Tarvittaessa he opastavat matkustajia terminaaleissa sekä päivystävät Finavian neuvonta- ja pysäköintipalvelupisteessä.       

Kiinalaiset ovatkin toiseksi suurin Schengen-alueen ulkopuolinen kansalaisuus Helsinki-Vantaan matkustajista heti japanilaisten jälkeen. Vuonna 2015 lentoaseman kautta kulki Kiinan kansalaisia yli 288 000 matkustajan verran. Kasvua edellisvuoteen oli yli 32 300 matkustajaa eli 12 prosenttia.

Kiinalaisten osalta on odotettavissa voimakasta kasvua myös kuluvan vuoden aikana. Finavia solmi 7. tammikuuta yhteistyösopimuksen Capital Airports Holding Company (CAH) kanssa. Sen myötä Helsinki-Vantaa ja Pekingin kansainvälinen lentokenttä tiivistävät yhteistyötään.

Lue myös: