Finnair juhlistaa satavuotista Suomea maassa ja taivaalla - ilmailuhistoriaa tallennetaan julkiseksi

FinnairA350tailFinnair osallistuu satavuotiaan Suomen juhlintaan vuonna 2017 esittelemällä suomalaisuutta parhaimmillaan yli 10 miljoonalle matkustajalleen. Panostamme vuoden aikana erityisesti suomalaisten tarinoiden kertomiseen ja edistämme siten Suomen tunnetuksi tekemistä, suomalaisen elinkeinoelämän kehittymistä ja Suomen houkuttelevuuden lisäämistä matkailumaana.

Finnairin Blue Wings -lehti esittelee laajasti Suomea, suomalaisuutta ja suomalaisia edelläkävijöitä kaikissa vuoden 2017 aikana ilmestyvissä numeroissa. Lehti tuo monipuolisesti esiin suomalaista kulttuuria, designia, ajattelua ja matkailukohteita tarinallisin keinoin.
 
Finnairin Helsingistä lähtevien kaukolentojen business-luokan asiakkaat saavat nauttia suomalaisten vuodenaikojen mukaan vaihtuvasta menusta, jonka on suunnitellut Suomen vuoden 2017 Bocuse d'Or kilpailija Eero Vottonen. Lisäksi myös Economy-luokan matkustajille esitellään suomalaista ruokakulttuuria yhteistyössä Elo-säätiön kanssa vuoden toisella puoliskolla.
 
Juhlavuoden aikana Finnair tuo noin 200 kansainvälistä toimittajaa tutustumaan Suomeen matkailukohteena.

Keväällä 2017 Finnair julkaisee juhlakirjan, johon on koottu tarinoita ilmailun ja Suomen yhteiseltä matkalta. Finnairin Inflight- ja Preorder-myyntivalikoimissa on Suomi 100 -tuotteita.

"Suomalaisuus on tärkeä osa Finnairin identiteettiä, ja olemme ilolla mukana juhlimassa satavuotiasta Suomea. Erityisen tärkeää meille on esitellä Suomea matkakohteena kansainvälisille asiakkaillemme ja markkinoida Suomea kansainvälisille yrityksille mahdollisena sijoittumispaikkana", sanoo Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo.

"Haluamme houkutella yhä useamman matkailijan Suomeen tai yhdistämään Suomen Euroopan tai Aasian matkaansa, ja näin tukea suomalaista matkailuelinkeinoa."


Merkittävä lahjoitus Suomen Ilmailumuseolle

Finnair tekee myös lahjoituksen Suomen Ilmailumuseolle suomalaisen ilmailuhistorian arkistoimiseksi ja digitalisoimiseksi. Hankkeessa Finnairin aineistoa  Suomen museoiden, kirjastojen ja arkistojen aineistopalvelu Finnaan.

Luvassa on ulkoiseen verkkoon mielenkiintoinen kattaus kuva- ja arkistomateriaalia kotimaisen lentomatkustamisen ensimmäiseltä puolivuosisadalta1920-1960-luvuilta.

Vuonna  1923 perustetun Aero O/Y:n (nyk. Finnair) maailmansotien välinen ja toisen maailmansodan jälkeinen historia ja lentoliikenneyhteyksien kasvu yhdistyvät kiehtovalla tavalla suomalaisten maailmankuvan lavenemiseen ja Suomen kansainvälistymiseen mainittuina vuosina.

Lentomatkustaminen on ilmiönä yhteistä historiaamme ja aina ajankohtainen teema myös tulevaisuuden Suomessa.

Aineisto on jatkossa vapaasti, yhteisöllisesti hyödynnettävissä museon omasta, mittatilaustyönä toteutettavasta Finna-käyttäjäliittymästä niin harrastajille, tutkijoille, kouluille kuin muille aihepiiristä kiinnostuneille. Projektin myötä Suomen Ilmailumuseon tietopalvelu tehostuu, mahdollistaen Aero O/Y:n visuaalisen materiaalin jakamisen entistä välittömämmin asiakkaille.

Lue myös: