Finnair julkisti odotetun reittiavauksen keväälle 2020 Tokion keskustan lentokentälle Hanedaan

LWI_threshold_1Finnair lisää kapasiteettia Japaniin ja aloittaa kesäaikataulukaudella 2020 päivittäiset lennot Tokion Hanedan lentoasemalle. Kyseessä on lentokenttä, joka sijaitsee aivan Tokion keskustan liepeillä. Myös nykyiset lennot Tokion Naritaan jatkuvat ennallaan.

Lennot operoidaan päivittäin, mikäli yhtiö saa neuvoteltua toivomansa lentoajat. Uudet yhteydet kasvattavat Finnairin lentovuorojen määrää entisestään Tokiossa, sillä Finnair jatkaa myös lentoja Naritan lentoasemalle, jonne Finnair lentää tällä hetkellä päivittäin. 

IMG-20190727-WA0013Japanin maa-, infrastruktuuri-, kuljetus- ja matkailuministeriö MLIT on kuluvan vuoden aikana julkaissut Tokion Hanedan lentokentällä 50 uutta päivittäistä lentoslottia. Niistä puolet julkistettiin jo keväällä 2019 ja loput syyskuun alussa 2019. Finnairille myönnetty slotti varmistui syyskuussa.

Näistä viidestä kymmenestä slotista puolet myönnettiin japanilaisoperaattoreille ja puolet eri maiden kotimaisille operaattoreille. Suomessa slotin sai siis Finnair ja toisena operaattorina slotin Suomesta Hanedaan sai Finnairin oneworld-kumppani Japan Airlines. Se lentää Finnairin tavoin jo nykyisin Tokion Naritan ja Helsinki-Vantaan välillä.

Hanedaan tulee siis noin 39 000 vuosittaista lisälentoa kesäaikataulukaudesta 2020 eli 23. maaliskuuta lähtien. Lisälennot mahdollistettiin ilmatilamuutoksilla.

JALFIN_tails”Finnair on operoinut yli 35 vuoden ajan Japaniin. Uudet lennot tarjoavat entistäkin paremmat yhteydet Tokion ja yli sadan Euroopan kohteemme välille. Jatkamme lentämistä myös Naritan lentoasemalle, jonne meillä on jo vahvat sidokset”, sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orvér. 

Hanedan lentoasema sijaitsee kätevästi Tokion keskustassa. Uudet lennot lennetään codeshare-yhteistyössä Finnairin pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Japan Airlinesin kanssa, joka tarjoaa erinomaiset jatkoyhteydet Hanedasta muualle Japaniin.  

Tokion Hanedan lentokenttä sijaitsee vain noin 15 kilometrin päässä kaupungin keskustasta, kun Naritan lentokenttä sijaitsee kaukana Tokiosta. Hanedan lentokentän kautta kulkee vuosittain 85 miljoonaa matkustajaa, joka tekee siitä maailman neljänneksi suurimman lentoaseman.

 Alustavan aikataulun mukaan Finnairin lennot lähtisivät Hanedasta yöllä, joka loisi asiakkaille lisää valinnanvaraa, sillä Naritan asemalta operoidut vuorot lennetään aamuisin. Tarkemmat aikataulut selviävät, kun Finnair saa lentoaikoja koskevat neuvottelunsa päätökseen. 

Uudet lennot ovat varattavissa joko Finnairin sivuilta tai matkatoimistojen kautta 7. lokakuuta 2019 alkaen. 

Varauskirjassa julkistetun aikataulun mukaan lennon AY61 lähtöaika on Helsinki-Vantaalta kello 00.50 ja se saapuu Tokion Hanedaan iltapäivällä kello 17.15. Paluulento AY62 Hanedasta lähtee kello 01.35 ja saapuu Helsinki-Vantaalle kello 05.35.

Näin ollen aikataulu takaisi matkustajille jatkoyhteydet Euroopasta ennen ns. yöaallon lähtöä Helsinki-Vantaalta ja vastaavasti paluulennolla ehtisi Helsinki-Vantaalta lähtevään Euroopan aamuaaltoon.

JAL_HK_4

Suomalaisyhtiö Finnair on merkittävä toimija Eurooppa-Aasia -liikenteessä, kun se lentää talvikaudella 2019 jo viiteen kohteeseen Japanissa.

Finnair yhdistää Suomen Helsinki-Vantaalta Tokioon, Osakaan, Nagoyaan, Fukuokaan ja talvikaudella 2019 joulukuusta lähtien myös Sapporoon. Suomesta Tokion Naritaan lentää siis  myös Japan Airlines.

Japanin MLIT:n tavoitteena on houkutella maahan vuoden 2020 aikana 40 miljoonaa matkailijaa. Yksi suurin tekijä matkailun kasvulle Japanissa vuonna 2020 on Tokion kesäolympialaiset.

Tokion 2020 (XXXII) kesäolympialaiset ja paralympialaiset alkavat 24. heinäkuuta 2020.  Finnairin laivasto kasvaa vuonna 2020 kahdella uudella Airbus A350-900 -koneella. Tarkempia toimitusaikatauluja yhtiö ei ole kertonut. Myös mahdollisesta reittiavauksesta Hanedaan ei ole vielä kerrottu.

 Lue myös aikaisemmat uutisemme liittyen Finnairin uuteen Hanedan reittiin: