Finnair kokeilee alkoholitarjoilun maksullisuutta useiden kaukokohteiden turistiluokassa

mustikkamehu_1Finnair kokeilee marraskuun alusta alkoholitarjoilun maksullisuutta lähinnä lomakohteisiin suuntautuvien kaukolentojensa turistiluokassa. Ateriat säilyvät ilmaisina. Useimmilla Aasian kohteiden lennoilla viini ja olut ovat edelleen maksuttomia, mutta muut alkoholijuomat economy-luokassa maksullisia.

Kaikki alkoholijuomat muuttuvat maksullisiksi 1. marraskuuta 2018 alkaen Finnairin lennoilla Bangkokiin, Goaan, Havannaan, Ho Chi Minh Cityyn, Krabille, Phuketiin, Puerto Plataan ja Puerto Vallartaan. Maksullisuutta kokeillaan viiden kuukauden ajan 31. maaliskuuta 2019 asti.

Economy-luokassa Finnair tarjoaa edelleen lämpimän aterian ja monilla lennoilla välipalan ennen laskeutumista. Virvoitusjuomia, mehua ja vettä tarjoillaan maksutta. Kaikilla lennoilla on lisäksi myytävänä snack-tuotteita.

Lennoilla Kiinaan, Japaniin, Koreaan, Intiaan ja Singaporeen virvoitusjuomat, mehut, vesi, olut sekä viini ovat economy-luokassakin maksuttomia ja muut alkoholijuomat ovat maksullisia.

Yhdysvaltain lennoilla tarjoillaan alkoholittomien juomien lisäksi olutta sekä viiniä ruokailun yhteydessä maksutta. Muina aikoina kaikki alkoholijuomat ovat näillä lennoilla maksullisia.

Lennoilla New Yorkiin olut sekä viini ovat maksuttomia ensimmäisen aterian yhteydessä. Muuna aikana kaikki alkoholijuomat ovat näillä lennoilla maksullisia. T.T.