Finnair peruu lentonsa Tokioon 26.3. lähtien - Hanedan reitti avataan mahdollisesti 3.5.

Finnair_JALFinnair peruu lennot Tokioon 26. maaliskuuta alkaen Japanin matkustusrajoitusten vuoksi. Viimeinen lento Tokion Naritan kentälle Helsingistä lennetään vielä keskiviikkona 25.3. ja takaisin Naritasta 26.3.

Japani otti 21. maaliskuuta käyttöön uusia maahantulorajoituksia koronaviruksen leviämistä rajoittaakseen. Määräykset sisälsivät viisumivapauden keskeyttämisen sekä 14 vuorokauden karanteenivaatimuksen maahan saapuville. Ne koskevat myös ns. Schengen-maita joihin Suomikin kuuluu.

Finnair ilmoitti 23. maaliskuuta keskeyttävänsä lennot Tokion Naritaan 26.maaliskuuta alkaen. Helsinki-Vantaalta Tokion Naritaan lentävä Japan Airlines ilmoitti lentojensa perumisesta jo 21. maaliskuuta.

Suomen ja Japanin välillä on perinteisesti kulkenut merkittävä määrä rahtia, joka koostuu mm. Norjasta kuljetettavasta lohesta. Ilmeisesti rahtia ei ole tarjolla tarpeeksi lentojen jatkamiseksi.

Muutoksen seurauksena kaikki Finnairin kaukolennot ovat keskeytettynä 1. huhtikuuta käyttöön tulevassa poikkeusaikataulussa. Finnairin laivastossa on viisitoista A350-900 ja kahdeksan A330-300 -laajarunkokonetta.

Pääosan jäljelle jäävistä Finnairin kotimaan ja Euroopan lennoista operoi Finnairin osaomistusyhtiö Norra. Sen käyttämät ATR 72-500 ja Embraer 190 -koneet sopivat paremmin reiteille matkustamäärien pudottua merkittävästi.

Finnair lentää näillä näkymin omilla Airbus-koneillaan ensi vaiheessa vain yhtä reittiä Lontooseen kahdesti päivässä.

Matkustusrajoitusten helpottuessa suunnitelmissa on myös kaksi päivittäistä lentoa Kööpenhaminaan ja yksi päivittäinen lento Osloon 30. kesäkuuta saakka voimassa olevassa poikkeusaikataulussa.

Finnair suunnittelee aloittavansa lennot Tokion Hanedan kentälle 3. toukokuuta alkaen, jos tilanne sen sallii.

Päivitys kello 13.20: Tarkennettu Finnairin omien kotimaan ja Euroopan lentojen määrää.

Lue myös uutisemme Japanin maahantulorajoitteiden kiristymisestä 21.3: