Finnair uudistaa kanta-asiakasohjelmaansa - lounge maksulliseksi hopeakorttilaisille

Finnair_lounge_1Finnair uudistaa Finnair Plus -kanta-asiakasohjelmaansa. Nykyisen tason säilyttäminen ja seuraavalle siirtyminen onnistuu uudistuksen myötä aiempaa helpommin. Sen sijaan lounge-tiloihin pääsy muuttuu maksulliseksi yhä useamman kohdalla.

Finnair alentaa muutoksessaan Finnair Plus Silver- ja Gold-tasoille tarvittavien tasopisteiden ja tasolentojen määrää. Myös Finnair Plus Platinum -tasolle vaadittavien tasolentojen määrää on vähennetty.

Uudet tasorajat Finnair Plus Silver -kortin saavuttamiseksi ovat 30 000 tasopistettä tai 20 tasolentoa.  Finnair Plus Gold -kortin raja on jatkossa 80 000 tasopistettä tai 46 tasolentoa. Korkeimman luokan Finnair Plus Platinum -kortin saavuttaa 150 000 tasopisteellä tai 76 tasolennolla.

Tasolennoilla tarkoitetaan Finnairin tai muiden oneworld-yhtiöiden tasopisteisiin oikeuttavia reittilentoja. Nämä kanta-asiakasohjelman muutokset astuvat voimaan 1. heinäkuuta 2016.

Huhtikuun alusta lähtien alenee myös Finnair Classic -lentopalkintoihin tarvittavat pisteveloitus, joka koskee economy- ja business-luokan lentopalkintoja. Samalla matkustusluokan korotus valittuihin kaukokohteisiin onnistuu pienemmällä pistemäärällä. Kaukoreittien osalta Finnair ottaa käyttöön yhteinäisen pisteiden ansainnan, kun kaukolentojen vyöhykejärjestelmä yhdistetään.


Uusia platinaetuja

Jatkossa platinakorttilaisten uusiin etuihin kuuluu mahdollisuus antaa Finnair Plus Gold -jäsenyys lahjaksi kenelle tahansa Finnair Plus -jäsenelle. Rajoituksena on kuitenkin Finnair Plus Junior-jäsenet, 1. huhtikuuta 2016 alkaen. Kyseisen edun saa, kun jäsen saavuttaa Platinum-tason ensimmäisen kerran ja sen jälkeen aina kunkin seurantajakson jälkeen, kun Platinum-tasojäsenyys uusiutuu.

Finnair Plus Platinum -jäsenet saavat 1. huhtikuuta 2016 alkaen maksuttoman juoman ja sanomalehden itselleen ja matkakumppanilleen matkustaessaan Finnairin economyluokassa. Etu ei kuitenkaan ole voimassa kaikilla Euroopan reiteillä.


Hopeakorttilaisten lounge-pääsy muuttuu maksulliseksi

Finnair Loungen sisäänpääsy muuttuu maksulliseksi Finnair Plus Silver -jäsenille 1. elokuuta 2016 alkaen. Maksu on 25 euroa tai 8 500 pistettä henkilöltä per vierailu. Finnairin arvion mukaan osa nykyisistä hopeakorttilaisista siirtyy tasopisterajojen muuttuessa automaattisesti kultakorttilaisiksi.

Samasta päivästä eteenpäin Finnair Plus Silver -jäsenet voivat lunastaa Finnair Lounge-sisäänpääsyn myös matkakumppanilleen rahalla tai pisteillä. Finnair Lounge -etu on käytettävissä vain Finnairin lentojen yhteydessä. Niillä tarkoitetaan vain Finnairin markkinoimia ja liikennöimiä lentoja.