Finnair vahvistaa: Sopimus kolmen Airbus A350 -koneen vuokraamisesta Eurowings Discoverille

FIN_A350_terminalframes_1(päivittynyt kello 13.34) Finnair on solminut wetlease-sopimuksen Lufthansan omistaman lomalentoyhtiö Eurowings Discoverin kanssa kolmesta Airbus A350-900 -laajarunkokoneesta miehistöineen. Hanke työllistää lähes 400 finnairilaista.

Finnair vuokraa Eurowings Discoverille kolme A350-900 -laajarunkokonetta miehistöineen. Kahden ensimmäisen koneen vuokrasopimus alkaa toukokuussa ja kolmannen kesäkuussa 2022. Sopimus Eurowings Discoverin kanssa on tehty kesäkauden loppuun.

D-AIKA_230422Finnairin koneet  miehistöineen lentävät Eurowings Discoverin lentoja Frankfurtista ja Münchenistä useisiin kohteisiin USA:ssa ja Kanadassa. Operaatio työllistää yhteensä miltei 400 lentävän henkilöstön jäsentä.

Lufthansa haki Eurowings Discoverille lentolupia Yhdysvaltoihin 15. toukokuuta 2022 lähtien. Kohteita ovat Pohjois-Amerikassa Las Vegas, Salt Lake City, Fort Myers, Anchorage, Phoenix sekä Kanadan Halifax ja Calgary.

Laajarunkoneiden vuokraus Saksaan on myös merkittävä mainoskampanja suomalaisyhtiön tulevaisuutta ajatellen. Sinivalkoiset lentokoneet saavat entistä paremmin näkyvyyttä ja hyvät kokemukset lennoilta voivat tuoda Finnairille merkittävästi matkustajia tulevaisuudessa myös Helsinki-Vantaan kautta maailmalle.

Lufthansa ja Eurowings Discover kuuluvat Star Allianceen ja Finnair oneworldiin.

Finnair on lisäksi solminut wetleaset-sopimuksen British Airwaysin kanssa neljän A321-kapearunkokoneen kapasiteetin vuokrauksesta miehistöineen. Aiemmin Finnairin osaomistusyhtiö Norra oli solminut jälleen jatkosopimuksen kahdesta ATR 72-500 -koneesta Norjaan.

Kesäkaudelle sovitut lentokoneiden vuokraukset miehistöineen toisille lentoyhtiöille nostavat Finnairin käytössä olevan kapasiteetin kuitenkin jo lähes 80 prosenttiin.

Finnair on vuokrannut lentokoneitaan muille yhtiöille myös aiemmin. Boeing 757 -koneita vuokrattiin kesäkausien ajaksi Isoon-Britanniaan Air Scandicin operointiin 2000-luvun alussa ja 1990-luvulla MD80-koneita vuokrattiin Itävaltaan Austrian Airlinesille.

Nyt kyseessä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun Finnair vuokraa näin suuren määrän kapasiteetistaan ulos. Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner arvioi wetlease-sopimusten kattavan noin 10 prosenttia Finnairin kapasiteetista. Sopimukset työllistävät ainakin kesän ajaksi jopa 600 finnairilaista. Lentokoneiden ulosvuokraus siis työllistää, mutta tuo myös tuloja Finnairille

"Wetlease-sopimukset British Airwaysin ja Lufthansa kanssa ovat kannattavia Finnairille. Meillä on vahva turvallisen ja laadukkaan lentoyhtiön maine. Sopimuskumppanit ostavat laatua eivät halpaa hintaa", sanoi Manner.

Päivitys kello 13.34: Lisätty tieto Finnairin aiemmista wetlease-sopimuksista sekä toimitusjohtaja Mannerin arvio vuokrakapasiteetin määrästä.

 Lue myös: