Finnairille kesäreitti Xi´aniin

A330_ net_AY_finnairFinnair avaa kesäkuussa 2013 suoran reitin Xi´aniin, Kiinaan ja vahvistaa näin Aasian kohteidensa verkostoa. Yhtiö lentää Xi’aniin Helsingistä kolme kertaa viikossa 14. kesäkuuta alkaen kesäkauden loppuun 26. lokakuuta 2013 saakka. Ensimmäinen suora yhteys Xi’anin ja Euroopan välillä on Finnairin viimeisin askel kohti yhtiön tavoitteena olevaa Aasian-tuottojen kaksinkertaistamista vuoteen 2020 mennessä.

Aiemmin Finnair kertoi avaavansa reitin Hanoihin kesäkuun 15. päivä alkaen. Myös Hanoin-reittiä lennetään kesäkauden loppuun asti kolmesti viikossa.

 "Olen iloinen voidessani kertoa Xi’anin olevan viides Kiinan kohteemme", Finnairin toimitusjohtaja Mika Vehviläinen sanoo.

  "Kiinan nopeasti kasvava talous luo edelleen kysyntää uusille Euroopan ja Kiinan välisille lentoyhteyksille. Meillä on pitkät perinteet Euroopan ja Kiinan välisissä yhteyksissä, aloitimme lennot Pekingiin jo vuonna 1988. Uuden reitin myötä tarjoamme nopeimmat ja sujuvimmat yhteydet Xi´anin ja kymmenien Euroopan kohteidemme välillä."

Kiinan keskiosassa sijaitseva Xi´an on noin kahdeksan miljoonan ihmisen suurkaupunki ja kasvukeskus erityisesti avaruus- ja ilmailualan tutkimuksen sekä ohjelmistoteollisuuden aloilla. Kaupunki on vanha keisarillinen pääkaupunki ja kiinalaisen sivilisaation kehto. Maailmankuulut keisari Qin Shi Huangin mausoleumin ympärillä olevat maahan haudatut terrakottasotilaat sijaitsevat noin 40 kilometriä kaupungin keskustasta itään.

Aiemmin tänä vuonna Finnair avasi ensimmäisenä lentoyhtiönä reittilennon Euroopasta Chongqingiin, joka on toinen nopeasti kasvava Kiinan sisämaan megakaupunki. Finnair lentää Kiinassa myös Pekingiin, Shanghaihin ja Hong Kongiin. Muut Finnairin Aasian-kohteet ovat Bangkok, Delhi, Hanoi, Nagoya, Osaka, Singapore, Soul ja Tokio.