Finnairille toinenkin Muumipeikko ja Niiskuneiti -teemainen Airbus A350 -laajarunkokone

Muumit_2023_2Yksi Finnairin 100-vuotisjuhlavuoden ensimmäisistä asiakkaille näkyvistä tapahtumista on kahden Finnairin Airbus A350 -lentokoneen runkojen koristelu rakastetuilla muumihahmoilla. Lentoposti.fi kertoi yhdestä Finnairin A350-koneesta uutisessaan 28. helmikuuta, jossa Muumipeikko ja Niiskuneiti halaavat koneen takarungossa. Finnair täyttää sata vuotta marraskuussa 2023.

Muumipeikkoa ja Niiskuneitiä esittävä kuva on teipattu rekisteritunnuksilla OH-LWP ja OH-LWO oleviin Airbus A350 -koneisiin. Koneet tulevat vuoden kuluessa lentämään moniin eri Finnairin kaukokohteisiin, esimerkiksi Tokioon, Dallasiin ja Bangkokiin. 

Finnair_TopiManner“Finnairin tarkoitus on rikastuttaa elämää yhdistämällä maailmaa, ja tämä on myös merkkivuotemme teema. Yhteisöllisyyttä, yhdessäoloa ja seikkailuja rakastavat muumit sopivat erinomaisesti juhlistamaan satavuotista taivaltamme”, sanoi Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner.

“Merkkivuosi näkyy asiakkaillemme myös monin muin tavoin, kun muistelemme historiaamme ja katsomme samalla vahvasti tulevaisuuteen", jatkoi Manner.

Muumit_2023_1“Olemme tehneet Finnairin kanssa yhteistyötä 1990-luvulta saakka ja olemme iloisia, että muumit tulevat jälleen Finnairin lentokoneisiin. Muumihahmojen brändi edustaa suvaitsevaisuutta, hyväksyntää ja ystävyyttä, joiden perustalle pohjoismaiset yhteiskunnat rakentuvat. Nämä arvot näkyvät myös muumien halausta esittävässä kuvassa lentokoneiden kyljessä", sanoi Moomin Charactersin toimitusjohtaja Roleff Kråkström.

Muumeja on nähty Finnairin lentokoneiden kyljissä ensimmäisen kerran jo 1990-luvulla ja nyt nähtävät kaksi konetta ovat neljäs ja viides Muumit-teemainen lentokone Finnairin historiassa. 

OH-LQC_310308Vuonna 2008 Muumit lensivät Airbus A340-koneessa (OH-LQC) ja aiemmin vuosina 2006-2008 MD-11-koneessa (OH-LGB). Ensimmäisen kerran Muumit lensivät 1990-luvulla Finnairin DC-10-30 -koneessa (N345HC).

Muumikuvioinnin teippauksen on tehnyt Hongkongissa Finnairin kumppani HAECO. Finnair huoltaa koneitaan Haecolla, joka on vastannut myös laajarunkokoneiden matkustamouudistuksesta.

OH-LGB_280506aLentoposti.fi kertoi Finnairin uudesta Muumit-teemaisesta lentokoneesta uutisessaan jo 28. helmikuuta 2023. Lentokonespotterit olivat kuvanneet kyseisen Finnairin sinivalkoisen Airbus A350-900 XWB -laajarunkokoneen (OH-LWP) Hongkongissa Haecon lentokonehallin ulkopuolella 27. helmikuuta.

Lisäksi Finnairin tekniikka Helsinki-Vantaalla on maalannut juhlavuoden englanninkielisen sloganin “Bringing us together since 1923” kolmen muun Airbus-koneen kylkeen. Näiden koneiden rekisteritunnukset ovat OH-LWR (A350), OH-LXM (A320) ja OH-LXK (A320). 

Muumit_DC10_wikimediaFinnair kutsuu nyt muumien ja lentokoneiden ystäviä jakamaan muumikoneiden kuvia ja videoita Instagramissa hashtagilla #finnairmoomin. Finnair valitsee sisältöä jakaneiden keskuudesta yhden voittajan, joka saa palkinnoksi businessluokan lennot kahdelle henkilölle valintansa mukaan joko Helsinkiin tai Tokioon.

Finnair on perustettu Aero Oy:n nimellä 1. marraskuuta 1923. Lennot suomalaisyhtiö käynnisti Katajanokan lentosatamasta 20. maaliskuuta 1924. Yhtiön kotikenttinä ovat sittemmin toimineet Malmi, Hyvinkää ja Helsinki-Vantaa. MH

Lue myös aiemmat uutisemme Finnairin 100-vuotisjuhlien erikoiskoneista: