Finnairin kaukolennot joutuvat kiertämään Pakistanin ilmatilan ainakin tiistaiaamuun 5.3. saakka

A330_LTO_1Pakistan jatkoi ilmatilansa sulkua jo kolmannen kerran. Kansaivälinen lentoliikenne joutuu käyttämään vaihtoehtoisia reittejä ainakin tiistaiaamuun 5.3. kello 08.00 UTC-aikaa saakka. Ilmatilarajoitus aiheuttaa merkittäviä kustannuksia lentoyhtiöille. Osa Finnairin reittilennoista joutuu tekemään välilaskun Dubaissa ja lentoaika pitenee useilla tunneilla.

Pakistan sulki ilmatilansa 27. helmikuuta Intian kanssa käynnissä olevan kiistan seurauksena. Maa on jatkanut ilmatilansa sulkua nyt jo kolmasti. Myös nykyisen sulun päättymisaika 5. maaliskuuta kello 08.00 UTC-aikaa on ainoastaan arvio.

Ainoa poikkeus suljetun ilmatilan käyttöön on edelleen Karachin, Peshawarin, Quettan ja Islamabadin kansainvälisille lentokentille tiettyä reittejä pitkin kulkevia lentoja.

Pakistan_FR24_uusiKansanvälinen lentoliikenne on siirtynyt Pakistanin ja Afganistanin yltä eteläisemälle reititykselle, joka kulkee Iranin ja Omanin ilmatilojen kautta. Tämän seurauksena lentoliikenne on siirtynyt entistä enemmän myös Turkin ylle. Pohjoisemmalle reititykselle tuo omat rajoituksensa Himalajan vuoriston asettamat rajoitukset.

Ilmatilan sulkemisen vaikutukset koskettavat myös Finnairia, jonka reiteistä nyt suljetulla reitillä kulkevat normaalisti ainakin Delhin, Bangkokin, Phuketin, Krabin, Singaporen ja Ho Chi Mich Cityn (Saigon) lennot.

PAKISTAN AIRSPACE WILL REMAIN CLOSED FOR ALL OPERATIONS TILL
05TH MARCH 2019,TIME 0800 UTC(EST) EXCEPT THE FOLLOWING:
FLIGHT OPERATIONS ONLY TO/FROM KARACHI INTERNATIONAL, PESHAWAR
INTERNATIONAL, QUETTA INTERNATIONAL AND ISLAMABAD INTERNATIONAL
AIRPORTS WITH RESTRICTED ENTRY/EXIT AS FOLLOWS WILL BE AVAILABLE.

Lue myös: