Flybe ja Finnair allekirjoittaneet lopullisen sopimuksen yhteistyöstä

flybefinnair_finnairFlyben, Euroopan suurimman alueellisen lentoyhtiön ja Finnairin yhdessä omistama Flybe Nordic on allekirjoittanut Finnairin kanssa sopimuksen, jonka mukaisesti Flybe alkaa lentää Finnairin puolesta sen 12 Embraer E190 -lentokonetta. Aiesopimus koneiden siirtymisestä Flybe Nordicille julkistettiin 22. toukokuuta 2012.

Pitkäaikaisen sopimuksen myötä lentokoneilla operoidaan useita Finnairin suosittuja Euroopan lyhyen matkan reittejä. Sopimus astuu voimaan 28. lokakuuta 2012.

Lentokoneet lentävät Finnairin väreissä, mutta lennot operoidaan Flybe Finlandin toimesta ja sen lentotoimintaluvalla (”AOC”). Lennoilla työskentelee Flybe Finlandin matkustamohenkilökunta. Flybe Finlandin erittäin kilpailukykyinen kustannusrakenne ja kasvava maine johtavana alueellisena lentoyhtiönä Pohjoismaiden ja Baltian alueella luovat pohjan järjestelylle.

Sopimuksen myötä Flybe Finlandin lentokoneiden lukumäärä nousee 28:een, joka on kaksinkertainen määrä verrattuna elokuuhun 2011, jolloin lentoyhtiö aloitti toimintansa Suomessa. Lentokoneista 21:lla lennetään Finnairin sopimuslentoja.

”Flybe laajentui Pohjoismaiden ja Baltian alueelle vuonna 2011, koska tunnistimme mielenkiintoisia kasvumahdollisuuksia ja markkina-alue soveltui hyvin liiketoimintamalliimme. Tänään julkistettu sopimus on uusi merkittävä askel Pohjoismaiden ja Baltian kasvustrategiassamme vahvistaen läsnäoloamme alueella ja nostaen Finnairille operoimiemme koneiden määrän 21:een”, Mike Rutter, Flybe Europen toimitusjohtaja kommentoi uutta E190-sopimusta.

”Uuden yhteistyön laajuus todistaa, että Flybe Nordic pystyy toteuttamaan vaativia ulkoistamisprojekteja, jotka hyödyttävät molempia osapuolia, tässä tapauksessa Finnairia ja Flybe Nordicia. Tämä osoittaa, että Flybe Nordic voi tarjota samanlaisia palveluita myös muille lentoyhtiöille Pohjoismaiden ja Baltian alueella”, Rutter jatkaa.

”Flybe tarjoaa kustannustehokkaan pohjan sopimuslentojen operoinnille. Yhteistyön myötä voimme jatkaa sekä Suomessa että Euroopan ja Aasian välillä matkustavien asiakkaiden palvelemista tarjoamalla heille edelleen laajan reittiverkoston ja tiheät vuorovälit”, Mika Vehviläinen, Finnairin toimitusjohtaja lisää.

”Sopimus merkitsee uutta isoa askelta Flybe Nordicin liiketoiminnan menestyksekkäässä kehityksessä. Finnairin sopimuslentojen laajentaminen on avainasemassa Flybe Nordicin strategiassa”, Jim French, Flybe Group Oyj:n puheenjohtaja ja toimitusjohtaja sanoo.

"Se kasvattaa toimintaamme ja tasapainottaa Flybe Groupin kokonaisriskiä. Sopimuksen myötä 25 prosenttia Flybe Groupin hallinnoimista lentokoneista käytetään sopimuslentämiseen. Uskomme, että mahdollisuuksia kehittää tämänkaltaista liiketoimintaa on", French toteaa vielä lopuksi.

 

Lue myös: