FUTUAeroport e-kirja tarjoaa ajatuksia ja visioita tulevaisuuden lentoasemasta

A600-850_finnair_kaukohelavuo2netSam Inkinen ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulu julkaisivat FUTUAeroport e-kirjan Helsinki-Vantaan lentoasemalla FUTUAeroport-seminaarin yhteydessä. Teos tarjoaa ajatuksia ja visioita tulevaisuuden lentoasemasta. Kirjassa pureudutaan Helsinki-Vantaan olemukseen, mikroympäristöihin ja lentoaseman tulevaisuuteen.

Julkaisussa esitellään FUTUAeroport- ja EKOAeroport-hankkeisiin osallistuneiden asiantuntijoiden ja opiskelijoiden näkemyksiä lentoaseman liiketoiminnan, teknologisen ympäristön ja palvelumaailman kehittämiseksi. Teos koostuu laajemmista, taustoittavista asiantuntijakirjoituksista sekä lyhyemmistä case-esittelyistä ja visioteksteistä.

Sam Inkinen kuvaa nykypäivää elämäksi keskellä science fictionia, mikäli aikaamme katsottaisiin parikymmentä vuotta sitten eläneen ihmisen näkökulmasta. Inkisen kirjassa lanseeraamat termit "glocal" ja "aerotropolis" kuvaavat nykypäivää ja tulevaa.

Sanat kuvaavat lentomatkustajan kulkua nykypäivän glolaabissa maailmassa lokaalina henkilönä ympäristössä, joka ei kasvun myötä ole enää lentokenttä vaan kaupunkimainen kompleksi rakennelma.

"Nyt hyödynnetään ja nautitaan parinkymmenenvuoden takaisten ihmeiden realisoitumisesta," Inkinen sanoo.

FUTUAeroport e-julkaisun taustalla ovat HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun tutkimus-, koulutus- ja innovaatiohankkeet FUTUAeroport 2020 I ja EKOAeroport II sekä viiden vuoden yhteistyö Select Service Partnersin (SSP Finland) ja elintarvikeyritys Eat&Joy Maatilatorin kanssa.

Sam_Inkinen_futuaeroportKirjan on toimittanut tutkija, kirjailija sekä innovaatioasiantuntija Sam Inkinen ja ja vastaavana toimittajana on toiminut Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Vesa Heikkinen. Kirjaan on kirjoittanut  kappaleen myös asiakastutkimukseen paneutunut markkinointivelho Andy Bull SSP:ltä.

FUTUAeroport e-kirja julkaistaan suurelle yleisölle lähiaikoina ja noin vuoden päästä on luvassa myös päivitetty englanninkielinen versio. Painettu FUTUAeroport on luvassa vasta englanninkielisestä versiosta.