Harri Sailas jättää Finnairin hallituksen - nimitystoimikunta valmistelee uutta kokoonpanoa

A330_ net_AY_finnairFinnairin hallituksen puheenjohtaja Harri Sailas on ilmoittanut, ettei hän ole käytettävissä Finnairin seuraavan kauden hallituksen jäseniä nimitettäessä. Sailas on myös ensi kautta pohtivan Finnairin hallituksen nimitystoimikunnan asiantuntijajäsen.

Finnairin 2012 yhtiökokouksen tekemän päätöksen mukaisesti yhtiön osakkeenomistajien nimitystoimikunta laatii ehdotuksen yhtiön seuraavassa varsinaisessa yhtiökokouksessa 27. maaliskuuta 2013 valittavan hallituksen jäseniksi.

"Mielestäni  yhtiökokouksessa vuoden 2013 maaliskuussa on hyvä hetki vaihtaa hallituksen puheenjohtajaa. Siksi olen ilmoittanut, etten enää ole käytettävissä Finnairin hallituksen jäseniä ja sen puheenjohtajaa nimitettäessä", toteaa Harri Sailas.

"Finnairilla on nyt mittavan tuottavuusohjelmansa ansiosta mahdollisuus kääntyä nousukiitoon, ja sen muutos etenee vakaasti. Yhtiön hallitus ja sen johtoryhmä ovat tehneet hyvää yhteistyötä Finnairin tilanteen kohentamiseksi, ja finnairilaiset ovat osoittaneet sitoutuneensa vahvasti yhtiöön. Vaikka yhtiön kustannus- ja tuottavuushaasteet eivät suinkaan ole ohi, luotan siihen, että Finnair on voittajien joukossa, mikäli muutosta jatketaan määrätietoisesti."

Finnair Oyj:n osakkeenomistajien nimitystoimikunta valmistelemaan vuoden 2013 varsinaisen yhtiökokouksen nimityksiä

Finnairin varsinaisen yhtiökokouksen 2012 päätöksen mukaan yhtiön osakkeenomistajien nimitystoimikunta valmistelee vuoden 2013 varsinaiselle yhtiökokoukselle ehdotuksen yhtiön hallituksen kokoonpanoksi ja jäsenten palkkioiksi.  Nimitystoimikunnan muodostavat 1.11.2012 omistustilanteen mukaan kolmen suurimman osakkeenomistajan edustajat.

Finnairin osakkeenomistajien nimitystoimikunnan muodostavat Suomen valtion, Kevan ja Skagen Global Verdipapirfondin edustajat eli Jarmo Väisänen, Robin Backman ja Per Wennberg.  Toimikunta on valinnut puheenjohtajakseen Jarmo Väisäsen. Finnairin hallituksen puheenjohtaja Harri Sailas on toimikunnan asiantuntijajäsen.

Nimitystoimikunnan tulee toimittaa ehdotuksensa Finnairin hallitukselle viimeistään 1. helmikuuta 2013.

 

Lue myös: