Helsinki-Vantaalla parkkipaikan voi hakea kännykällä

P-alueet_finaviaLentokenttäyhtiö Finavia kehittää matkustajille suunnattuja verkkopalveluitaan. Nyt omalla autolla lentoasemalle saapuvat voivat tarkistaa Helsinki-Vantaan parkkipaikkatilanteen etukäteen sekä pöytäkoneeltaan että mobiililaitteeltaan. Vaikka vapaa paikka löytyy aina, voivat autoilijat jatkossa jo kotona valita sopivan paikan paitsi hinnan niin nyt myös paikkatilanteen perusteella.

Helsinki-Vantaalla on aivan terminaalien läheisyydessä runsaasti pysäköintitilaa, paikkoja on yhteensä noin 10 000.

Finavian lentoasemajohtaja Ville Haapasaari Helsinki-Vantaalta uskoo, että tilannetiedon näyttäminen palvelee parkkiasiakkaita varsinkin lomasesonkien aikana. Hän kuitenkin muistuttaa, että kyseessä on aina tietyn hetken tilanne, joka voi esimerkiksi aamun ja iltapäivän ruuhkatuntien aikana muuttua nopeastikin.

 "Viime hetken paikkatilanteen voi tarkistaa mobiililaitteella ennen lentoasemalle tuloa tai lentoaseman sisäänajotien näytöistä, joissa kerrotaan tarkkaan vapaiden paikkojen lukumäärä."

Myös parkkeerausmaksut selviävät helposti internetsivuilta. Finavialla on jo muutaman vuoden ajan ollut käytössä hintalaskuri, joka näyttää autoilijalle pysäköintimaksut joko hintajärjestyksessä tai sen mukaan, miten lähelle terminaalia hän haluaa pysäköidä autonsa.

Vapaiden parkkipaikkojen tilanne esitetään netissä taulukkomuodossa. Käyttäjät näkevät, onko parkkihallissa tai -alueella tilaa vai onko se täyttymässä.

 Pysäköintijärjestelmässä vapaiden autopaikkojen lukumäärän laskeminen tapahtuu pysäköintitalojen sisään- ja ulosajopuomeilta saatavien ilmaisintietojen sekä eri kerrosten välisille rampeille asennettujen silmukkailmaisimien avulla.

 Vapaiden parkkipaikkojen esittäminen lisää Finavian verkkosivujen interaktiivista tarjontaa. Tänä vuonna on avattu esimerkiksi koko Suomen kattava lentoyhteyksien hakupalvelu ja Helsinki-Vantaan turvatarkastuksen jonotusaikaa näyttävä palvelu.

 

Pysäköintisivu

Mobiiliversio