Helsinki-Vantaan lentoasemalle oma erikoisolut - valmistajana kotimainen pienpanimo

PierZero_1(päivittynyt 17.5 klo 11.40) Maku Brewing sekä Helsinki-Vantaan lentoasemalla ravintolapalveluita operoiva HMSHost Finland Oy ovat syventäneet yhteistyötään. Yksinoikeudelle lentoaseman ravintoloille valmistettava olut on vahvasti pohjoismainen ja muistuttaa suomalaisesta luonnosta.

Aiemminkin pienpanimo-oluita myynyt HMSHost tarjoilee jatkossa Helsinki-Vantaan lentoaseman ravintoloissaan yksinoikeudella omaa ”Cran PA” olutta, joka valmistettiin tuusulalaisen pienpanimon tiloissa. Olut on 4,7 % vahvuinen Pale Ale, jonka maussa tuntuu kirpeän raikas kotimainen karpalo.

Maku Brewing sekä mm. 60° Bar & Breweryä pyörittävä HMSHost halusivat tehdä erikoisen, mutta suomalaisen makuisen oluen. Olutta tullaan myymään ainoastaan lentoasemalla, joka myös tekee oluesta uniikin.

”VPierZero_2alitsimme lopulta marjaksi tilausolueemme karpalon, sillä se on pohjoismainen ja muistuttaa suomalaisesta luonnosta”, kertoo HMSHost Finlandin Store Manager Laura Korpela.

”Hyvä olut on sellainen, jonka pariin kiireinen asiakas lentoasemalla palaa. Kotimaisuus on tärkeää, sillä lentoasemalla asiakkaamme kokevat usein ensimmäisen ja viimeisen kosketuksensa Suomeen”, Korpela lisää.

Kansainvälisiäkin olutmarkkinoita tulevaisuudessa havittelevan Maku Brewingin toimitusjohtaja Jussi Tamminen näkee lentoaseman oivana näköalapaikkana.

ArcticBar_view_1”Haluamme tavoittaa uudenlaisia oluen ystäviä tuotteillamme ja lentoasemalla niitä riittää. Toivottavasti onnistunut olut avaa ovia myös muihin pohjoismaihin. Onko parempaa näyteikkunaa kuin Helsinki-Vantaa?”, kysyy Tamminen.

Maku Brewing Cran PA -olutta sekä muita tuotteita myydään Helsinki-Vantaan lentoaseman 60° Bar & Breweryssä.

Myöhemmin olut tulee tarjollePier Zero, Arctic Bar, MOI Helsinki, Nordic Kitchen sekä Bistrot Helsinki ravintoloissa.

Erikoisolutta pääsee siis maistamaan ilman lentolippuja turvatarkastusta.

Oluen julkistustilaisuutta vietettiin keskiviikkona 11. toukokuuta 2016.

"Olut on aluksi tarjolla  60° Bar & Breweryssä, jotsa se leviää muutaman päivän jälkeen myös muihin ravintoloihin", kommentoi Maku Brewingin toimitusjohtaja Jussi Tamminen Lentoposti.fi:lle tiedusteltuamme saatavuutta 17. toukokuuta.

MoiHelsinki_1Maku Brewing on 2014 perustettu tuusulalainen pienpanimo, joka tuottaa vuonna 2016 n. 300 000 litraa. Sen oluita on myynnissä sekä päivittäistavaraketjuissa, että Alkoissa ympäri maan sekä pienissä määrin ulkomailla.

Helsinki-Vantaa lähestyy uudella tarjonnallaan entisestään Eurooppaa. Seuraava askel voisi olla lentoaseman oma pienpanimo. Sellainen on tarjolla ainakin Münchenin kansainvälisellä lentoasemalla, jonka Airbräu-panimo avattiin jo vuonna 1999.

Päivitys 17.5 kello 11.40: erikoisolut on yhtiön tiedotteesta poiketen tarjolla huomattavasti rajoitetummin. Muokattu ravintolalistausta. Lisätty Maku Brewing toimitusjohta Jussi Tammisen kommentti.

Lue myös: