Helsinki-Vantaan lentoaseman laajennustyö käynnistyy bussiterminaalin rakentamisella

HEL_bussiterminaali_1Helsinki-Vantaan lentoaseman kehittämisohjelman toisen vaiheen laajentamisurakka käynnistyy 1. syyskuuta uuden bussiterminaalin rakentamisella. Se nousee ns. airside-alueelle non-Schengen terminaalin ja Hotelli Hiltonin väliin.

HEL_bussiterminaali_2Uusi bussiterminaali yhdistyy matkustajaterminaallin ja sen avulla varaudutaan lentoseman suururakan mukanaan tuomiin lisääntyviin matkustajien kuljetuksiin.

Laajennustöiden aikana yhä useampi Finnairin kaukoliikennekone pysäköidään asematasolle matkustajaterminaalin ulkopuolelle. Finavia hankkii matkustajakuljetuksiin 11 uutta asematasobussia.

Kesällä 2016 valmistuvat bussiterminaalin tilat tuovat noin tuhannen matkustajan lisäkapasiteetin ja töitä 12 asematasobussille. Kooltaan uudisrakennus on noin 3 000 neliömetriä.

HEL_Helsinki_Airport_Aerial_2020_modified_1Varsinaiset terminaalin laajennusosan rakennustyöt käynnistyvät alkuvuodesta 2016 ja ovat kokonaisuudessaan valmiina vuonna 2020. Laajentamisen pääsuunnittelija on PES-arkkitehdit ja urakoitsijana Lemminkäinen.

Lue tarkemmin laajennusurakasta aiemmista uutisistamme: