Helsinki-Vantaan rooli Pohjois-Euroopan johtavana Aasian-liikenteen kenttänä vahvistuu

A350_HEL_ARR_winglet_twrHelsinki-Vantaalle on luvassa ennätysvuosi, kun lentoasemalla on tarjolla historiallisen suuri reittivalikoima. Vuonna 2016 Helsinki-Vantaalta operoidaan jo 21 kaukoliikennekohteeseen ja Aasian kohteiden osalta Helsinki-Vantaa nousee jo Euroopan viidenneksi suurimmaksi. Uusia reittejä avaavat mm. Finnair, Norwegian ja Suomeen palaava Czech Airlines.

"Odotamme innolla tulevaa vuotta, jolloin Helsinki-Vantaalta on ennätysmäärä kaukolentoja Aasiaan, Lähi-itään ja Pohjois-Amerikkaan. Luvassa on yli sata viikoittaista kaukolentoa, joista 85 suuntautuu Aasiaan ja 15 Yhdysvaltoihin. Lentotarjonnan kasvu kertoo lentoasemamme tärkeästä roolista Pohjois-Euroopan Aasian-lentojen keskuksena ja sujuvana vaihtokenttänä", kertoo Helsinki-Vantaan lentoasemanjohtaja Ville Haapasaari Finaviasta.

Vuonna 2016 Aasian-kohteiden määrä on kaikkiaan 17. Kesäkaudeksi lentoasemalta avataan Finnairin uudet reitit Kiinan Guangzhouhun ja Japanin Fukuokaan.

Ensi kesänä Helsinki-Vantaa on Euroopan suurin lentoasema Japanin-reittien määrässä mitattuna: Helsingistä pääsee Tokioon, Osakaan, Nagoyaan ja Fukuokaan. Kaikkien Aasian-lentojen määrässä mitattuna Helsinki-Vantaa on viidenneksi suurin koko Euroopassa.

Finavian Helsinki-Vantaan lentoasemalla on luvassa juhlahumua, kun Norwegian aloittaa päivittäiset lennot Dubaihin Persianlahden rannikolle torstaina 19. marraskuuta. Czech Airlines puolestaan palaa takaisin Helsinki-Vantaalle, kun se aloittaa maaliskuussa 2016 lennot Helsinki-Vantaan ja Prahan välillä.

"Tsekkiläiset palaavat Helsinki-Vantaalle muutaman vuoden tauon jälkeen. Olemme Finaviassa tosi tyytyväisiä, että saamme lisää lentoyhteyksiä myös Euroopan-kohteisiin. Muiltakin yhtiöiltä on luvassa lisää lentoja Eurooppaan", Haapasaari sanoo.


A350_HEL_winglet_ilmassaHelsinki-Vantaan kaukokohteet vuonna 2016

Aasia: Bangkok, Chongqing, Delhi, Fukuoka (uusi 2016), Guangzhou (uusi 2016), Ho Chi Minh, Hongkong, Nagoya, Krabi, Osaka, Peking, Phuket, Seoul, Shanghai, Singapore, Tokio, Xian

Lähi-itä: Dubai

Pohjois-Amerikka: Miami, New York, Chicago

Suorien reittilentojen lisäksi Helsinki-Vantaalta lennetään kaukokohteisiin charter-lentoja.

Lue myös: