Hirvi Turun lentoaseman kiitotiellä kiinnosti - YouTube-videolla jo 27 000 katsojaa

hirvi_eftu_youtubeLentoliikennettä seuraamaan tullut perhe havaitsi sunnuntaina iltapäivällä yllätyksekseen hirven Turun lentoaseman liikennealueella. Nuori eläin pysähtyi hetkeksi kiitotielle ja jatkoi sitten matkaansa. Tapauksesta on ladattu video YouTubeen. "Keskellä kiitotietä", toteaa kuvaaja ääniraidalla. Mediassa laajaa julkisuutta osakseen saanut video on vuorokaudessa kerännyt jo yli 27 000 katselukertaa! (uutinen päivittynyt 25.6.)

Periaatteessa tiukasti aidatulle kenttäalueelle ei pitäisi olla suurille eläimille pääsymahdollisuutta. Joskus niitä kuitenkin onnistuu harhautumaan sinne.

Turun Sanomien mukaan lentoaseman aidasta on löydetty reikä, joka paikataan luonnollisesti mahdollisimman pian. Nuori hirvi poistui ilmeisesti samaa kautta kuin oli tullutkin, koska siitä ei ole uusia havaintoja.

Videon kuvanneen silminnäkijän mukaan muutamia minuutteja hirven vilahtamisen jälkeen kiitotieltä starttasi Flyben ATR72-matkustajakone OH-ATF.  Eläimen liikkuminen ei aiheuttanut vaaratilannetta koneelle.

Silminnäkijän video: YouTube