Historian siivin – Suomen Ilmavoimat 100 -näyttely esittelee Jorma J. Järvisen maalauksia Ilmailumuseolla

Jarvinen_1Suomen Ilmailumuseon Avia-kabinetissa avautui 5. maaliskuuta Historian siivin – Suomen Ilmavoimat 100 -näyttely.  Se esittelee Jorma J. Järvisen öljy- ja akryylimaalauksia. Tauluissa on kuvattu Ilmavoimien koneita ilmataisteluissa ja tukikohdissaan.

Jarvinen_3Kuvataitelija Jorma J. Järvinen (s. 1937) aloitti opinnot vapaassa taidekoulussa oman työnsä ohella vuosina 1957-60. Siellä hän opiskeli mm. piirustusta ja öljyvärimaalausta. Yhtenä opettajana toimi tunnettu taidemaalari Unto Pusa. Työura vei Järvisen tekniselle alalle telakoille.

Jäätyään eläkkeelle vuonna 1996 Järvinen aloitti aktiivisen maalausopiskelun. Taitojaan hän on kartuttanut lukuisilla maalausteitiisiin liittyvillä kursseilla työväenopistossa. Hänellä on ollut 21 omaa yksityistä näyttelyä pääkaupunkiseudulla.

Jarvinen_2Järvisen kiinnostus ilmailuun ja lentokoneisiin alkoi jo lapsuudessa, kun hän asui jatkosodan aikana Malmin lentokentän läheisyydessä.

Historian siivin – Suomen Ilmavoimat 100 -näyttely on esillä Ilmailumuseon Avia-kabinetissa 5.3. – 20.5.2018. Kabinetti on myös kokouskäytössä mutta muutoin se on avoinna Ilmailumuseon aukioloaikojen puitteissa.

Lue myös: