Ilmailuliiton tukisäätiö jakoi 23 000 euroa avustuksina

sillogoSuomen Ilmailuliiton tukisäätiö jakanut viimeviikkoisessa kokouksessaan vuoden 2013 avustuksina yhteensä 23.000 euroa 12:lle eri hankkeelle. Kaikkiaan avustushakemuksia tuli tänä vuonna 35. Viime vuonna avustuksia jaettiin yhteensä 22 000 euroa.

Avustukset kohdentuivat hyvin erilaisiin hankkeisiin, joita kuitenkin yhdistää harrasteilmailu. Mukana on simulaattoriprojekteja, tapahtumia, koulutuksen edistämistä ja useita näyttelyitä. Erikoisin lienee Moottori- ja ultrakevyttoimikunnan pikipannun hankintaan myönnetty avustus.

Suomen Ilmailuliiton tukisäätiöön on yhdistetty useampia aiempia liiton rahastoja. Sen peruspääoman muodostaa Aino Sofia Helson säätiö sekä aikaisemmin SIL:n taloudessa omakatteisina esiintyneet Osmo Aunion rahasto, lentäjäveljekset Jaakkolat muistorahasto ja Edgar Grönblomin rahasto.

Tukisäätiössä on myös Ilmailuliiton ilmaurheilurahasto, jota hallinnoi erikseen nimetty toimikunta. Se on tuloverolain 116 pykälän tarkoittama valmennusrahasto, jonka toiminnan ja käytön on hyväksynyt Valtiovarainministeriö.

Ilmailuliiton tukisäätiön säännöt määrittävät sen tarkoitukseksi ilmailun edistämisen kaikilla harrastealoilla erityisesti ottaen huomioon nuorison ilmailukasvatuksen ja -koulutuksen
tukemisen. Säätiön perustava kokous järjestettiin joulukuussa 1999.

 

Vuoden 2013 avustukset Suomen Ilmailuliiton tukisäätiön nettisivuilla