Ilmavoimien esityskausi pyörähtää pian käyntiin

IMG_8300Ilmavoimien Ilmailusta ammatti -tapahtumat antavat jälleen yleisölle tilaisuuden tutustua joukko-osastojen toimintaan sekä kalustoon. Tilaisuuksissa voi perehtyä tarkemmin Ilmavoimien varusmieskoulutukseen sekä erikoiskursseihin, kuten lentoreserviupseerikurssiin ja lentotekniseen kurssiin. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Tapahtumien huipentumana nähdään muun muassa Hornet-hävittäjän sekä Ilmavoimien virallisen taitolento-osasto Midnight Hawksin esityslennot. Ilmavoimien Hornetin taitolentoesitys on palkittu useina vuosina kansainvälisissä lentonäytöksissä.

Vauhdikas soolo havainnollistaa hävittäjäohjaajien ammattitaitoa, F/A-18 Hornetin liikehtimiskykyä sekä koneen suorituskyvyn erityispiirteitä. Useimmissa esityksissä käytetään omasuojaheitteitä eli soihtuja. Ilmavoimien kalustoon on mahdollisuus tutustua myös maanäyttelyissä.

Tapahtumissa on luvassa joukko-osastokohtaisia erikoisohjelmanumeroita, kuten erilaisia toimintanäytöksiä. Tarjolla yleisölle on tietenkin myös asiaankuuluvaa sotilaallista purtavaa – hernekeittoa soppatykistä ja sotilaskodin maukkaita munkkeja.

Elastinen riimittelee Tikkakoskella, Pirkkalassa portit avoinna iltaan saakka

IMG_8552Ensimmäisenä porttinsa yleisölle avaa Ilmasotakoulu 15. toukokuuta kello 12.00 alkaen. Tikkakoskella Tukilentolaivueen alueella järjestettävän tapahtuman lentoesityksille antaa lisäpotkua suosittu rap-artisti Elastinen.

Yleisö pääsee tutustumaan maanäyttelyssä F/A-18  Hornetin, Casa 295M -kuljetuskoneen sekä muun Ilmavoimien kaluston lisäksi myös Maavoimien NH90-kuljetushelikopteriin.

Ilmavoimien joukko-osastojen järjestämät Ilmailusta ammatti -tapahtumat antavat yleisölle tilaisuuden tutustua Ilmavoimien joukko-osastojen toimintaan sekä Ilmavoimien kalustoon. Tilaisuuksissa voi perehtyä tarkemmin Ilmavoimien varusmieskoulutukseen sekä erikoiskursseihin, kuten lentoreserviupseerikurssiin ja lentotekniseen kurssiin. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Katso Ilmailusta ammatti -tapahtumien tarkat päivämäärät Lentoposti.fi:n aiemmasta jutusta: