Iran Air vastaanotti ensimmäisen uuden Airbus A321-koneen

IranAir_A321Iran Air aloitti mittavan laivastouudistuksen vastaanottamalla ensimmäisen Airbus A321-koneen seremoniassa Toulousessa. Kyseessä on ensimmäisen kaikkiaan sadan tilatun Airbusin toimituksista. Talouspakotteista vapautunut Iran on tehnyt kauppoja myös Boeingin ja ATR:n kanssa.

Iran Air tilasi Airbusilta joulukuussa 2016 kaikkiaan 100 matkustajakonetta. Tilaus sisältää nyt toimitetun A321-koneen lisäksi vielä 45 kapearunkoista ja 54 laajarunkokonetta. Koneista 98 on uusia ja kaksi on lentoyhtiöltä palautuneita. Käytännössä nekin ovat uusia, koska ne eivät ole olleet vielä kaupallisilla lennoilla.

"Tämä on merkittävä virstanpylväs ja ensimmäinen todellinen askel Iran Airin matkustajakonelaivaston uudistukseen ja aiempaa vahvempaan läsnäoloon kansainvälisesti", sanoi Iran Airin toimitusjohtaja Farhad Parvaresh.

Uusi A321 (EP-IFA) saapuu Tehraniin torstaina 12. tammikuuta. Kaupalliset lennot on suunniteltu alkavaksi lauantaina 14. tammikuta.

"Onnittelen Iran Airia ensimmäisen uuden lentokoneen vastaanottamisesta moneen vuoteen. Ottaessamme ensiaskeleet yhdessä olemme valmiit tukemaan kehitystä ja modernisoimaan Iran Airin", sanoi Airbusin toimitusjohtaja Fabrice Bregier.

"On selvää, että 80 miljoonaa asukasta tarvitsee viimeisimmät matkustajakoneet vastaamaan kotimaan ja kansainväliseen kysyntään", jatkoi Bregier.

IranAir_A321_cabinIraniin odotetaan myytävän 400-500 uutta lentokonetta modernisoimaan olemassaolevaa matkustajakonelaivastoa sekä kasvun tarpeisiin niin kotimaan kuin ulkomaan reiteille. Uusiutuva konelaivasto mahdollistaa myös lisää reittejä sekä pääsyn uusille markkinoille.

Toimitukset noudattava kansainvälisiä lakeja. Airbus on koordinoinut kauppoja yhteistyössä  EU:n, Yhdysvaltain ja muiden viranomaisten kanssa varmistaakseen, että sopimus on yhteisen kokonaisvaltaisen toimintasuunnitelman (Joint Comprehensive Plan Of Action, JCPOA) mukainen. Airbus noudattaa myös Yhdysvaltain OFAC-lisenssien ehtoja.

Lue myös: