ATR miljardisopimukseen Iran Airin kanssa

IranAir_ATR72_600_1Potkuriturbiinikonevalmistaja ATR on tehnyt jopa miljardin euron arvoiset lentokonekaupat Iran Airin kanssa. Iranin talouspakotteiden poistuminen on tuonut suurkaupat ATR:n lisäksi myös Airbusille.

ATR:n ja Iran Airin Teheranissa julkistama sopimus sisältää kaikkiaan 40 uutta ATR72-600 -potkuriturbiinikonetta. Vahvistettuja tilauksia on 20 ja toiset 20 ovat optioita.

Sopimuksen myötä uusimman sukupolven ATR-koneet saapuvat Iraniin, jossa ensimmäinen yhtiön kone aloitti operoinnin vuonna 1992. Uusi markkina tarjoaa vahvaa potentiaalia myös kotimaanreittiverkoston laajentumisessa.

ATR:n (Avions de transport régional) valmistamat lentokoneet ovat olleet viime vuosina menestyneimpiä alle 90-paikkaisissa regionaalikoneissa. Niillä operoidaan hyvin erilaisissa toimintaympäristöissä kuten lyhyiltä ja päällystämättömiltä kiitotieltä sekä vuoristoalueilla.

Suomessa ATR-koneita ovat käyttäneet mm. Karair ja Finncomm. Nykyisin niillä lentää Nordic Regional Airlines (Norra), jolla on 12 ATR 72-500 -potkuriturbiinikonetta.

Lue myös: