Jo kolmas Mitsubishi MRJ -koelentokone saapui Yhdysvaltoihin

MRJ_FTA2_saapuuMitsubishi MRJ90 FTA-2 -koelentokone on saapunut Yhdysvaltoihin ja liittyy kiihdytettyyn koelento-ohjelmaan. Ensimmäinen koelentokone FTA-1 aloitti koelento-ohjelman Yhdysvalloissa 18. lokakuuta. Toinen Grant Countyyn saapunut koneyksilö on FTA-4, joka aloitti koelennot marraskuussa.

FTA2-koelentokone nousi ilmaan Nagoyasta 14. joulukuuta kello 09.20 paikallista aikaa. Se saapui Yhdysvaltain Washingtonin Grant County Internationalille kello 09.30 japanin aikaa 20. joulukuuta eli paikallista aikaa kello 04.30 19. joulukuuta.

Siirtolennon välilaskut tehtiin Guamilla, Marshall saarilla, Honolulussa ja San Josessa. Kaikkiaan siirtolennon pituus oli noin 14 000 kilometriä ja lentoaika oli 20 tuntia ja 10 minuuttia.

MRJ_USA_kolmeNeljännen koelentokoneen odotetaan saapuvan Yhdysvaltoihin lähiaikoina. FTA-3 -koelentokone teki ensilentonsa 22. marraskuuta. Viidennen koelentokoneen on määrä jäädä Japaniin. Kaikkiana valmistaja on suunnitellut lentävänsä noin 2500 tuntia käsittävän koelento-ohjelman.

Mitsubishi Aircraft Corporation ja Mitsubishi Heavy Industries Ltd:n (MHI) valmistama ensimmäisen MRJ-matkustajakoneen FTA-1 -koneen koelennot tehdään USA:ssa. Vapaamman ilmatilankäytön ja neljän koelentokoneen avulla on määrä nopeuttaa konetyypin kehitystä.

Japanilaisvalmistaja pyrkii saamaan pahasti viivästyneelle koneelle tyyppihyväksynnän vuoden 2018 alkupuolella. Ensimmäinen koneyksilö on määrä toimittaa japanilaiselle ANA:lle vielä vuoden 2018 aikana. 

Mitsubishi MRJ on ensimmäinen japanilainen suihkumoottoreilla varustettu matkustajakone.

Lue myös: