Juha "Silva" Silvennoinen on Ilmailuliiton uusi edunvalvonnan asiantuntija

Juha_SilvennoinenSuomen Ilmailuliiton uudeksi edunvalvonnan asiantuntijaksi on valittu Juha Silvennoinen (55). Tikkakoskella asuva Silvennoinen on ilmailija sekä harrastajana, että ammattilaisena. Ensimmäisen yksinlennon Silvennoinen teki purjekoneella jo 40 vuotta sitten.

Silvennoinen on suorittanut lupakirjoja myös muihin luokkiin (GPL-, MGPL-, UPL-, PPL- sekä APL-lupakirjat). Viimeisen reilun parinkymmenen vuoden ajalta ”Silva” tunnetaan kilpailunjohtajana sekä kilpailijana erityisesti purjelennon parissa sekä nykyaikaisen autogyrokoulutuksen käynnistäjänä.

Ammatti-ilmailun kokemus on karttunut Ilmavoimissa sotilaslentäjänä (tähystäjänä), jossa ura kulki Kuljetuslentolaivueesta Utista Ilmavoimien Esikuntaan Tikkakoskelle. Lentopalveluksen ohella hän toimi sotilaslennonjohtajana Utissa ja Jyväskylässä merkittävän osan työajastaan. Ilmavoimien uran jälkeen Silvennoinen on toiminut lennonjohtajana useammallakin lentoasemalla, mutta erityisesti Ivalossa ja Kittilässä.

Ilmailuliitto kertoo, että Silvennoisella on edunvalvonnan edellyttämää kokemusta  Ilmavoimien Esikunnan, Kittilän lennonjohdon päällikön ja monien ilmailukerhojen sekä muiden yhdistysten hallintotehtävissä toimimisen kautta.

"Edunvalvonta kiinnostaa erityisesti tulevaisuuden monien haasteiden vuoksi. Niistä merkittävimpiä kaikkien lajien kannalta ovat ilmatila- ja lentopaikkakysymykset", kertoo Silvennoinen Ilmailuliiton tiedotteessa.

Edunvalvonnan asiantuntijan tehtäviin kuuluu lausuntojen ja kannanottojen koordinointi ja valmistelu sekä liiton toimielinten avustaminen edunvalvontaan liittyvissä kysymyksissä. Niin ikään hän koordinoi kansainvälistä yhteistyötä ja avustaa siihen osallistuvia delegaatteja.
Liiton sisällä tehtäviin kuuluu paikallisen tason yhteistyö lento- ja lennätyspaikkoja koskevissa edunvalvonnan asioissa.

Juha Silvennoinen aloittaa tehtävässään 15. elokuuta ja toimipaikka on Ilmailuliiton toimisto Malmilla.