Kaappari-elokuvan kuvat kuin suoraan 70-luvulta

kaappari8net_solarfilmsKaappari-elokuvan ensi-ilta lähenee ja Solar Films on julkaissut uusia kuvia tuotannosta. 70-luku on tavoitettu mainioisti, ruskeita sävyjä riittää, samaten valtavan kokoisia silmälaseja. Tupakat käryävät jatkuvasti. Super Caravellekin on palannut sinivalkoisiin väreihin.

Tragikoominen Kaappari-elokuva saa ensi-iltansa 18. tammikuuta. Se kertoo Finnairin Oulu-Helsinki -lennolla olleen Caravelle -koneen kaappauksesta 30. syyskuuta 1978.

Lennolla AY405 (OH-LSB) oli mukana 43 matkustajaa ja viisi miehistön jäsentä. Kaappari otti heidät panttivangeikseen. Ainoa Suomessa tehty lentokonekaappaus päättyi lopulta hyvin, kaikki selvisivät vammoitta ja tekijä pidätettiin.

Elokuvan käsikirjoittaja on Mika Karttunen ja ohjaaja Aleksi Mäkelä. Kaapparia elokuvassa esittää Kari Hietalahti. Caravellen lentäjinä nähdään Aake Kalliala ja Jussi Vatanen.

Kuvauksia tehtiin Suomessa mm. Espoossa ja Mikkelin lentokentällä. Ruotsissa jopa maalattiin Finnairin 70-luvun väreihin paikallisen Le Caravelle Clubin omistama kone.

(Klikkaa kuvat suuremmaksi)

kaappari10net_solarfilmskaappari11net_solarfilmskaappari5net_solarfilmskaappari6net_solarfilmskaappari7net_solarfilmskaappari9net_solarfilms

Kaappari-elokuvan nettisivu: Solar Films

Le Caravelle -klubin kone Finnairin väreissä: Flickr

Saikos 70-luvun lentoemännillä olla silmälasit?